Amelandia wint Cor Wijnbergbeker

Amelandia mag de Cor Wijnbergbeker een jaar in de eigen prijzenkast bewaren. De Hollumers wonnen de jaarlijkse strijd tussen de veteranen van de beide Amelander verenigingen na strafschoppen. In de reguliere speeltijd was de stand gelijk: 2-2. Peter Wijnberg opende de score, daarna nam Geel Wit de leiding door twee doelpunten van Jaap Wouters. Vervolgens liet Geel Wit veel kansen onbenut, waardoor Amelandia in de race kon blijven. De inzet van de thuisploeg werd acht minuten voor het einde beloond met de gelijkmaker van de voet van Andre Molenaar.

Penalty's moesten dus de beslissing brengen. Hadden we anderhalve week geleden in de wedstrijd Geel Wit 3-Amelandia 1 de primeur van het touwtje van Rudolf Teuben, nu baarde zijn collega Cor Bruin opzien door beide verenigingen telkens twee strafschoppen achter elkaar te laten nemen. De keepers waren op alle inzetten kansloos, maar doordat de schuiver van Colin Ytsma naast het doel ging was de beker voor Amelandia.

De nieuwe wethouder Peter Pot, hij heeft sportzaken in zijn portefeuille, stelde zich daarna voor, waarna hij de prijsuitreiking overliet aan Cornelis-Jan de Vries. Niet alleen de kleinzoon van de oprichter, naar wie de beker is vernoemd, maar ook nog eens de maker van de beslissende penalty.

Selectie Geel Wit: William de Jong, Peter Kolk, Peter Beverwijk, Pieter Kooiker, George Molenaar, Paul van der Wal, Andre Tuil, Rik de Jong, Jaap Wouters, Leo Kiewied, Theo deHaan, Tim Hoomoedt, Martijn Beijaard, Peter , Jan Douwe Nagtegaal.