Data bekendmakingen indelingen

Het seizoen 2016/2017 is nog maar net ten einde, maar we kijken alweer vooruit naar de nieuwe voetbaljaargang. We zien reikhalzend uit naar de indelingen en wedstrijdschema's.  De KNVB heeft op een rijtje gezet wanneer we een en ander kunnen verwachten. 

Op 5 juli worden de indelingen van de standaardteams bekend gemaakt. 21 juli is de dag waarop Geel Wit 2 te weten wie hun tegenstanders gaan worden.   Op 22 juli volgt de nummering voor beide categorieën en kunnen de competitieschema's worden gemaakt. 

Beide teams zijn ook ingeschreven voor het bekertoernooi. Daarvan worden op 12 juli de poule-indelingen bekend gemaakt. De speelschema's volgen tien dagen later.

De overige teams weten op 21 juli wie hun opponenten zullen worden. Voor de wedstrijdschema's moeten ze wachten tot 1 september. 

De competities beginnen later dan voorgaande jaren, op verzoek van de clubs. De eerste drie weekenden van september zijn ingeruimd voor bekervoetbal. Daaraan doen dus alleen Geel Wit 1 en 2 mee.  De eerste competitiewedstrijden zijn op 23 en 24 september. Maar dan begint ook de Amelander herfstvakantie. Dit betekent dat een aantal teams pas medio oktober voor het eerst tegen een bal gaat trappen.

De eerste competitiehelft gaat door tot het weekend van 16/17 december. Het eerste en het tweede komen vanaf  27/28 januari weer in actie. De winterstop voor de overige teams duurt tot het weekend van 10/11 maart.