Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Geel Wit heeft, volgens verwachting, gewonnen van Oosterlittens, dat al veroordeeld was tot het spelen van nacompetitievoetbal. Het werd uiteindelijk 4-2 voor de Amelanders.

Het werd de wedstrijd van Sander Graafsma, hij scoorde drie keer maar zag zijn eerste treffer afgekeurd wegens buitenspel. Dat gebeurde in de elfde minuut. Zes minuten eerder had hij pech toen hij uit een voorzet van Bente Bonthuis de bal op de lat kopte.

Daarna waren de kansen voor Oosterlittens. Eerst schoot Rykhelt Smink net naast en ook een vrije schop van Anne Jent Visser zeilde net naast de paal.

Halverwege de eerste helft was het dan toch raak voor Geel Wit. Via Tim Ytsma kwam de bal bij Noah Josephia en van dichtbij was scoren voor hem een koud kunstje: 1-0.

Even later had Danny Metz de score kunnen verdubbelen, de voorzet van Bente Bonthuis was net te hoog om binnen te kunnen koppen.

In de 36-ste minuut werd het 2-0. Tim Ytsma kopte de bal onderkant lat. De terugspringende bal werd moeilijk al door een speler van Oosterlittens over de achterlijn gewerkt, in elk geval gaf Sander Graafsma het laatste zetje. Dit doelpunt telde wel: 2-0.

Daarna nog kansen aan beide zijden: Christian Smid schoot over namens Geel Wit en een kopbal van Gerrit Rinze Stremler werd gepareerd door doelman Reinier Smit.
Meteen na de rust bracht Sven Schukken de spanning terug door de 2-1 binnen te tikken. Dat hij daarbij een duw uitdeelde en dat er hands was gemaakt was voor scheidsrechter Jansen niet van belang.

Geel Wit liet zich niet van de wijs brengen en na een uur spelen was de marge van twee hersteld. Christian Smid bracht de bal voor het doel, waar Tim Ytsma de bal verlengde en Sander Graafsma ongehinderd kon binnen knallen: 3-1.

Elf minuten later werd de strijd beslist. Uit een voorzet van Robin Kooiker gleed Christian Smid de 4-1 binnen.

Vijf minuten voor tijd deed Rykhelt Smink iets terug door op fraaie wijze 4-2 te maken. Vervolgens waren er nog kansen voor Sander Graafsma en Robin Kooiker, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Djerry Spoelstra (Theo Molenaar, 65), Pieter Kiewiet, Johan Kolk, Maikel Moll; Tim Ytsma, Sander Graafsma, Noah Josephia; Bente Bonthuis (Robin Kooiker, 46), Danny Metz (Kevin Kiewiet, 38), Christian Smid.