Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Geel Wit heeft twee punten verspeeld in het thuisduel tegen Renado. Tien minuten voor tijd leidden de Amelanders comfortabel met 3-1, na 90 minuten stond er 3-3 op het scorebord.

De wedstrijd begon voor de eilanders met een fikse tegenvaller. Al na enkele minuten was het 0-1 na een  misverstand bij het uitverdedigen. Pieter Kiewiet probeerde de bal weg te werken, maar raakte Maikel Moll waarna de bal in eigen doel vloog.

Geel Wit ging op jacht op de gelijkmaker. Een schot van Maikel Moll ging voorlangs, een inzet van Christian Smid werd gered door Frits de Jong en keeper Pieter de Vries stompte de bal weg voor het hoofd van Pieter Kiewiet. De doelman verdedigde attent mee en voorkwam zo een goede kans van Cor de Boer door buiten het strafschopgebied eerder bij de bal te zijn. De beste kans ontstond na een half uur spelen, Jurjen Metz gaf de bal aan Bente Bonthuis die het leer over de lat lepelde.

Vlak voor de rust was het wel raak voor de aanvaller, hij pikte een lange bal van Jordi Metz op en schoof de bal beheerst in het doel: 1-1.

Meteen daarna kwam Geel Wit op voorsprong toen een corner van Jordi Metz door Stefan de Vries in eigen doel werd gekopt.

Vijf minuten na de rust leek Geel Wit op rozen te zitten toen Cor de Boer een assist van Bente Bonthuis tot doelpunt promoveerde. Het doelpunt had echter een verlammende werking op de thuisclub, die zich liet terugdringen en het gevaar over zich uitriep. Guus Bax en Menno Hartlief lieten aanvankelijk de kansen onbenut om Renado terug te brengen in de strijd.

In de tachtigste minuut had Bente Bonthuis de beslissing kunnen forceren, maar hij vond de keeper op zijn weg. Een dure misser, want meteen daarna was het aan de andere kant raak. Een aanval van Renado werd afgerond door Guus Bax: 3-2.

De bezoekers roken bloed. Een vrije schop van Reggy Meurs werd door keeper Reinier Smit slecht verwerkt, waarna Stefan de Vries de bal voor het inschieten had: 3-3.

Meteen daarna had Renado zelfs de wedstrijd in het voordeel kunnen beslissen, maar Smit voorkwam erger. De laatste kans was voor Cor de Boer, zijn wanhoopspoging ging ruim over, zodat Geel Wit zich tevreden moest stellen met een puntendeling.

Opstelling: Reinier Smit; Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Kevin Kiewiet, Maikel Moll; Tim Ytsma, Jordi Metz, Christian Smid; Bente Bonthuis, Cor de Boer, Jurjen Metz (Marco van Dijk, 79).