Statenweg 2
9076DS
ST.-ANNAPAROCHIE
tel. 0518-403234

Binnen twaalf minuten was het al over en uit voor Geel Wit in de uitwedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen St. Annaparochie. De thuisclub had al drie keer gescoord voordat Geel Wit goed en wel besefte dat de wedstrijd was begonnen. Pieter Jan Plat, Jorn de Jong en Marc Bakker zagen hun naam toen al op het scoreformulier staan.
Van de schrik bekomen bouwde Geel Wit aan zijn eerste aanvallen en prompt werd er gescoord. Met een fraai schot in de linker benedenhoek passeerde Jordi Metz de doelman van de thuisclub. St. Anna was hiermee geenszins van de wijs gebracht want met de eerste de beste tegenaanval was de marge alweer op drie gebracht. Ditmaal was het Korne Bosch die keeper Reinier Smit kansloos liet.

St. Anna nam daarna gas terug en gaf Geel Wit daarmee de gelegenheid iets terug te doen. Dat gebeurde vijf minuten voor de rust. Bente Bonthuis verzond de bal naar Tim Ytsma en hij schoot de bal voor de tweede keer achter de keeper van St. Anna.

Het begin van de tweede helft deed erg denken aan de start van het eerste part. Eerst liep het nog goed af voor Geel Wit. Na een kopbal tegen  de lat viel de bal voor de voeten van een speler van St. Anna, maar zijn feestje ging niet door omdat hij scoorde in buitenspelpositie.

Even later kon St. Anna alsnog juichen, toen Marc Bakker zijn tweede treffer liet aantekenen. Het laatste doelpunt viel in de slotminuten. Pieter Jan Plat bepaalde met een rake kopbal de eindstand op 6-2.

“St. Anna was een klasse beter, wij zijn in de beginfase compleet overrompeld”, concludeerde Geel Wit-trainer Febo Roosenburg.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Djerry Spoelstra (Kevin Kiewiet, 71), Johan Kolk, Theo Molenaar, Maikel Moll; Jan Ytsma, Sander Graafsma (Christian Smid, 30), Jordi Metz, Tim Ytsma; Bente Benthuis, Danny Metz (Jorik Beekema, 55).