Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542427

Het gemis van een aantal bepalende spelers heeft zich andermaal laten voelen. Net als een week eerder tegen Gorredijk was Geel Wit niet opgewassen tegen de tegenstander, in dit geval DTD. En hoewel ook DTD geen grootste partij speelde moest Geel Wit het onderspit delven.
De eerste klap kwam na een minuut of twaalf, toen Geel Wit meende recht te hebben op een vrije schop. De scheidsrechter liet echter doorspelen waarna de bezoekers scoorden. Individuele fouten zorgden ervoor dat de gasten konden rusten met een comfortabele 0-3 voorsprong.
Na de rust was er kansen voor Bente Bonthuis (die de paal raakte) en Tim Barf, maar in de stand kwam geen verandering meer. "We waren niet scherp genoeg", was de conclusie van elftalleider Gerard Hekkelman, die de honneurs van de zieke trainer Febo Roosenburg waarnam.
Vorige week waren er drie debutanten in de hoofdmacht. Aan die rij kon deze dag de naam van Olav Brouwer worden toegevoegd.
Opstelling: Reinier Smit; Maikel Moll (Robin Kooiker), Johan Kolk, Theo Molenaar, Djerry Spoelstra (Olav Brouwer); Jan Ytsma, Sander Graafsma, Tim Ytsma; Bente Bonthuis, Danny Metz (Tim Barf, 41), Noah Josephia.