Middelzeelaan 6 A
8931AK
LEEUWARDEN
tel. 058-2880316

Geel Wit heeft in Leeuwarden met 3-1 verloren van Friesland. Op de uitslag viel niets af te dingen. Al voor de rust hadden de hoofdstedelingen afstand moeten nemen, maar ze waren zo vriendelijk voor de Amelanders om de fraaiste kansen onbenut te laten. En daarvan profiteerde Geel Wit na zo’n half uur spelen. Met een splijtende passe zette Jordi Metz Noah Josephia voor de keeper van Friesland en de aanvaller rondde beheerste af: 0-1.

Daarvoor was het meeste gevaar van de thuisclub gekomen. Al in de tweede minuut kopte Roin Dalstra over. Na zo’n twintig minuten spelen was hij weer dicht bij een treffer, hij was keeper Reinier Smit al gepasseerd, maar Maikel Moll bracht redding. Daarna waren en kansen voor Joris Wubbeling, hij schoot eerst voorlangs en daarna over. Geel Wit kon daar slechts een over het doel zeilende vrije schop van Maikel Moll en een schot van Jorik Beekema in het zijnet tegenover stellen. In de slotfase drong Friesland nog even aan, het kreeg een aantal corners te nemen, maar Geel Wit hield stand.

In de tweede helft eenzelfde beeld. Mark Jalvingh maaide over de bal en miste daarmee de kans op een zeker doelpunt. Friesland bleef aandringen, zonder succes. Totdat het na ongeveer een half uur spelen een strafschop kreeg. Theo Molenaar maakte zijn enige fout van de middag door zijn tegenstander in het strafschopgebied te stevig aan te pakken. Thom van der Meer benutte het buitenkansje vanaf elf meter. Even later had dezelfde speler weer succes door uit een, overigens onterecht toegekende, hoekschop raak te koppen. Vijf minuten voor tijd werd het zelfs 3-1 door Friso Boschloo.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Julian de Jong (Kevin Kiewiet, 60), Johan Kolk, Theo Molenaar, Maikel Moll (Christian Smid, 73); Jan Ytsma, Jordi Metz, Sander Graafsma (Luc Metz, 78), Tim Ytsma; Jorik Beekema, Noah Josephia.