De Wissel 2 A
8454KT
MILDAM
tel. 0513-636044

Geel Wit heeft Mildam de eerste nederlaag bezorgd. Op eigen veld hadden de Mildammers weinig in te brengen tegen de Amelanders, die al in de tweede minuut de score openden. Met een splijtende pass bereikte Jordi Metz Cor de Boer, die vervolgens simpel de keeper passeerde en zijn team op voorsprong zette.

Meteen daarna had De Boer de kans om de voorsprong te verdubbelen en het duel in het slot te gooien. De keeper van Mildam redde en hield daarmee de spanning in de wedstrijd. Echt spectaculair werd het daarna niet meer. De verdedigingen van beide ploegen hadden de zaakjes prima op orde. Een schot van Mildam eindigde op de bovenkant van de lat. De beste kans in de eerste helft was andermaal voor Cor de Boer, zijn inzet werd uitstekend gekeerd door de Mildammer goalie. Vlak voor rust kreeg Jordi Metz een goede mogelijkheid, zijn vrije schop werd door de keeper uit het doel geranseld.

Net als voor de rust was in de tweede helft het meeste balbezit voor de thuisclub, maar die deed er bitter weinig mee. Doelman Reinier Smit hoefde slechts een keer gestrekt te gaan, dat was op een vrije schop van Mildam. Verder dan een paar schoten voorlangs kwam Mildam niet omdat de verdedigers van Geel Wit vrijwel alle duels wonnen.

Het begon er helemaal florissant voor Geel Wit uit te zien toen de 0-2 op het scorebord kwam. Een corner van Jordi Metz werd bij de tweede paal in eendrachtige samenwerking van Johan Kolk en Tim Ytsma de bal teruggekopt, waarna Jurjen Metz de trekker overhaalde.

De Mildam-defensie werd daarna nog een keer gered door hun grensrechter, die Cor de Boer voor buitenspel terugvlagde na een snel genomen vrije trap van Jordi Metz. Geel Wit bleef in het vervolg van de wedstrijd probleemloos overeind en voor de derde keer op rij ongeslagen. Volgende week wacht thuis de topper tegen St. Anna, dat de ranglijst zonder puntverlies aanvoert.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Johan Kolk, Kevin Kiewiet (Pieter Kiewiet, 68), Jorik Metz, Maikel Moll; Jan Ytsma, Jordi Metz, Tim Ytsma; Christian Smid (Joran Kuiper, 83), Cor de Boer, Jurjen Metz (Quincy Ralim, 70).