Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Geel Wit heeft tegen koploper Sint Annaparochie zijn eerste nederlaag geleden. De Bildtkers stapten op Ameland met een 0-2-overwinning van het veld.

De basis voor de zege werd al in de tweede minuut gelegd. Uit een voorzet van Jorn de Jong werkte Jurre Brouwer de 0-1 binnen.

Kansjes waren er daarna wel voor Geel Wit. Eerst bracht Kevin Kiewiet met een lange bal Cor de Boer in stelling, de aanvaller schoot net naast. Halverwege de eerste helft leek Christian Smid op weg naar een treffer, maar hij stapte op de bal en daarmee was zijn mogelijkheid verkeken.

St. Anna moest al vroeg wisselen, dat pakte niet verkeerd uit voor de bezoekers. Alie Zuhur Amiri bracht met zijn snelheid nieuw elan in de ploeg. Na een half uur spelen schoot hij in kansrijke positie voorlangs.

De tweede helft leverde tal van kansen op voor Pieter Jan Plat, maar hij was vooreerst niet trefzeker. Twee keer schoot hij naast en ook een kopbal van hem verdween niet tussen de palen.

Zolang de 0-2 uitbleef was Geel Wit nog niet verslagen. Na twintig minuten spelen ontstond er een onvervalste scrimmage voor het doel van St. Anna, de bal wilde er echter niet in. De grootste kans op de gelijkmaker ontstond even later, Tim Ytsma kwam een teenlengte tekort om de voorzet van Marco van Dijk tot doelpunt te promoveren.

Vier minuten later was het aan de andere kant wel raak. Het begon met een kans voor Zuhur Amiri, maar Reinier Smit voorkwam met een geweldige redding de tweede treffer. Het was uitstel van executie, want uit de daaropvolgende corner schoot Plat op de onderkant lat. Volgens diverse spelers was de bal toen al de doellijn gepasseerd, maar Lorans Al Ezo maakte aan alle onzekerheid een einde door de rebound doeltreffend af te ronden.

Geel Wit ging daarna achterin een-op-een spelen om aansluiting te forceren, in de stand veranderde niets meer.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Johan Kolk, Jorik Metz (Pieter Kiewiet, 80), Kevin Kiewiet, Maikel Moll; Jan Ytsma (Sander Graafsma, 65), Jordi Metz, Tim Ytsma; Christian Smid, Bente Bonthuis (46), Cor de Boer, Jurjen Metz (Marco van Dijk, 65)