Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Geel Wit heeft een moeizame overwinning behaald op hekkensluiter Nieuweschoot. In de slotfase werd een 2-3 achterstand omgezet in een 4-3 overwinning.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat Geel Wit een moeilijke middag tegemoet zou gaan. Met de wind in de rug waren de eilanders het eerste half uur oppermachtig. Al na twee minuten schoot Jordi Metz net naast. Ook een poging van Maikel Moll belandde naast de palen. Ondanks de overmacht van Geel Wit kreeg Nieuweschoot ook kansen. De beste was na een kwartier voor Wessel de Wagt, keeper Reinier Smit bracht redding.

Na een half uur spelen werd een overtreding op Christian Smid bestraft met geel. Uit de vrije schop van Bente Bonthuis kopte Jordi Metz naast.

Geel Wit liet Nieuweschoot in de wedstrijd komen en na 36 minuten was het raak. Twee spelers van Geel Wit lieten de bal lopen, waarna Jelmer Anema dankjewel zegde en scoorde.

Vlak voor rust werd het zelfs 0-2 toen Ebe de Jong een fout in de defensie afstrafte,

Wie dacht dat Geel Wit in de tweede helft uit een ander vaatje zou tappen kwam bedrogen uit. Eerst dwong Pastrick Ventura met zijn vrije schop Reinier Smit tot een redding. Daarna wachtte Jelmer Anema te lang waarmee hij zijn kans op de 1-3 om zeep  hielp.

Meteen daarna was Geel Wit terug in de race. Djerry Spoelstra pakte de bal op, stak het middenveld over en bediende Bente Bonthuis van een prachtige pass die door de aanvaller doeltreffend werd afgerond: 1-2.

Wie mochten denken dat Geel Wit daarna zou doorstoten kwam bedrogen uit. Na 65 minuten werd het zelfs 1-3 toen een aanval over links doeltreffend werd afgerond. Meteen daarna had Nieuweschoot de strijd kunnen beslissen, maar Reinier Smit redde op de inzet van Anema.

In plaats van 1-4 werd het 2-3, een schot van Jordi Metz werd van richting veranderd en verdween in het doel van Nieuweschoot.

De gasten bleven gevaarlijk en een kwartier voor het einde mocht Geel Wit van geluk spreken dat Jelmer Dijkstra, die de buitenspelval omzeilde, de bal op het dak van het doel schoot. Jelmer Anema was nog dichterbij een treffer, hij schoot op de paal.

Geel Wit leefde nog en sloeg in de slotfase toe. In de 88-ste minuut kreeg Jordi Metz de bal en haalde verwoestend uit: 3-3.

Even later mocht hij een corner nemen waaruit zijn broer Danny raak kopte en Geel Wit de moeizame zege bezorgde: 4-3.

Optelling Geel Wit: Reinier Smit; Johan Kolk, Jorik Metz, Kevin Kiewiet (Djerry Spoelstra, 46), Maikel Moll (Jan Ytsma, 68); Noah Josephia, Jordi Metz, Tim Ytsma; Bente Bonthuis, Cor de Boer, Christian Smid (Danny Metz, 46).