Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542427

Twee jaar geleden geselde storm Ciara over ons land. Omdat Annen 2 al op Ameland was ging het duel toen door. De wedstrijd haalde de krantekolommen en zelfs het Jeugdjournaal omdat bij een penalty een andere speler de bal moest vasthouden om wegwaaien te voorkomen. Zondag waaide het weer, niet zo erg als destijds, maar toch.
In de eerste helft moest Geel Wit optornen tegen de sterke wind. Na een goed begin werden de Amelanders teruggedrongen op eigen helft en moesten ze zich beperken tot verdedigen. Dat deden ze met verve en veel inzet. Annen kwam er niet doorheen. Geel Wit wel, want bij een van de weinige keren dat de thuisclub zich op de helft van de tegenpartij vertoonde, was het raak. Goed doorzetten van Robin Metz werd door Jorik Beekema beloond met een treffer.
Ook na de rust was het Annen dat de klok sloeg. De ene na de andere aanval golfde richting het Geel Wit-doel, maar de Amelanders hielden stand, soms met behulp van de paal. In de slotfase ging Annen meer risico's nemen, met als gevolg dat er kansen ontstonden voor counters van Geel Wit. In blessuretijd kon zowaar het tweede doelpunt worden genoteerd. Luc Metz deed het voorbereidende werk, waarna Jan Kock het karwei kon afmaken.
De 2-0 eindstand betekende de eerste nederlaag voor Annen en de tweede zege voor Geel Wit op rij, waarmee afstand wordt genomen van de onderste regionen.