Oranjeweg 30
9161CC
HOLLUM
tel. 0519-554287

Vrijdagavond werden de dames met een grote trainingsopkomst klaar gestoomd voor de wedstrijd tegen s.c. Twijzel die zaterdag om 14:00 uur op het programma stond. Voorafgaand de wedstrijd was Twijzel te vinden op een 7e plaats met 12 punten.

Aangezien er een stevige Amelander wind over het veld blies, werd er gekozen om de switchen van speelhelft. Nadat iedereen haar positie weer had gevonden werd er fel gestart door de dames. De openingstreffer werd in de 25e minuut gemaakt na een heel mooi schot en dit werd uitbundig door de dames en het aanwezige publiek gevierd.

Voor het rustsignaal werd er door v.v. Ameland op de lat geschoten, ook in de rebound belande de kopbal helaas niet in het doel, waarbij er met een minimaal score van 1-0, maar keurige 1e helft de kleedkamer werd opgezocht.

Na rust is het Twijzel die in de beginfase de gevaarlijkheid creëert en ook na een lange bal de stand op 1-1 weet te zetten. Niet veel later weten de dames dit na een aanval via de linkerkant op een 2-1 voorsprong te zetten.

Penalty, de kans om de voorspong groter te maken, helaas werd deze kans niet benut en is het Twijzel die ook voor de 2e keer de keeper weet te passeren waarbij de stand 2-2 wordt.

Met nog z’n 15 minuten op de klok werd er volop gestreden om de overwinning over de streep te trekken. Na vele fantastische kansen, kon er helaas niet gejuicht worden voor een doelpunt en eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Nadat alle hartslagen weer tot rust waren gekomen, na een bloedstollende slotfase werd deze voetbalmiddag afgesloten met een drankje in de kantine met feestelijke carnavals outfits. De komende periode is tijd om alles op scherp te zetten voor de wedstrijd tegen de koploper, namelijk VVSV’09 die op zaterdag 11 maart gespeeld zal worden in Ulrum.