Oranjeweg 30
9161CC
HOLLUM
tel. 0519-554287

Na een lichte vrijdagavondtraining werd er zaterdagmiddag tegen de directe concurrent, namelijk Friese Boys, of eigenlijk girls gevoetbald. Na 13 wedstrijden stonden beide teams op 19 punten en deelden ze hierbij de 3e plaats op de ranglijst.

Met een stevige bries over het veld, werd er na een regenachtige warming-up afgetrapt in Hollum. Na 10 minuten is het Friese Boys die na een redding van de keeper, toch de 0-1 weet binnen te schieten door een schot uit de rebound.

Er werd door de Amelander dames goed gevoetbald, waardoor er na vele kansen in de 35e minuut de 1-1 werd binnengeschoten. Na een kleine EHBO behandeling in de dugout door het gevierde doelpunt, was het tijd voor de pauze en werden de dames klaargestoomd voor de 2e helft met o.a. wat Dextro.

Helaas volgt er na 10 minuten in de 2e helft een vrije trap waardoor de dames uit Kollumerzwaag op een 1-2 voorsprong komen.

Ook in de 2e helft is het v.v. Ameland die met veel energie en aanvallen opzoek gaat naar de gelijkmaker. Uiteindelijk is het een vrije trap wat er in de slotfase voor zorgt dat de wedstrijd wordt afgesloten met een 2-2 gelijkspel.

Door deze uitslag blijven deze teams gedeeltelijk op de 3e plaats staan met 20 punten uit 14 wedstrijden.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma.   Er zal dan gevoetbald worden tegen Harkema Opeinde.