Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542427

Geel Wit heeft de wedstrijd tegen Dronrijp in de beginfase volledig weggegeven. Het leek wel of Geel Wit er met de kop niet bij was. Dramatisch verdedigen werd in de eerste tien minuten afgestraft met twee doelpunten. In de zesde minuut opende Jort van Gils de score op aangeven van Sebas van Gils en drie minuten later maakte Albert Kamminga er 0-2 van na een dieptepaas van Jando van der Wal.

Een minuut later was het aan de andere kant ook raak. Uit een  vrije schop van Micha Metz kon Pieter Kiewiet zijn eerder gemaakte blunder goed maken door de 1-2 binnen te tikken. Hierdoor werd het weer een wedstrijd, al kon de stand niet verhullen dat Dronrijp de bovenliggende partij was.

De bezoekers dachten op 1-3 te komen door een treffer van Noa van Gils, maar dit doelpunt werd door scheidsrechter Edwin Beekhuis afgekeurd wegens buitenspel.

Meteen daarna kreeg Geel Wit een geweldige kans, uit een voorzet van Micha Metz lobde Bente Bonthuis de bal over het doel. De beste kans was misschien wel voor Tim Barf die een teenlengte tekort kwam om een voorzet van Micha Metz binnen te tikken.

Ook in de tweede helft was Dronrijp de bovenliggende partij en dat betaalde zich na een kwartier uit in een treffer van Sebas van Gils, zijn geweldige uithaal was onhoudbaar voor doelman Reinier Smit.

Daarna kabbelde de wedstrijd voort en leek de wedstrijd in een simpele zege voor Dronrijp te eindigen, maar vier minuten voor het einde kreeg Geel Wit nog een strafschop te nemen. Bente Bonthuis werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. De penalty werd door Micha Metz benut.

Opstelling: Reinier Smit; Joran Kuiper, Pieter Kiewiet, Theo Molenaar (Christian Molenaar, 46), Maikel Moll (Jan Ytsma, 67); Sander Graafsma, Jordi Metz, Micha Metz; Tim Barf (Gosse Visser, 74), Cor de Boer, Bente Bonthuis.