Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Geel Wit kende een gemakkelijke zondag tegen Bakkeveen. Het werd liefst 11-1. Een nieuw record voor de Amelanders die ooit Friesland met 8-0 versloegen en in een grijs verleden van Oldeholtpade met 9-1 wonnen.

Toch had Geel Wit al na een minuut op achterstand kunnen staan toen scheidsrechter Lemstra een buiteling in het strafschopgebied, waarbij Pieter Kiewiet betrokken was, onbestraft liet. Daarna kwamen de bezoekers er niet meer aan te pas. Micha Metz opende de score na ruim een kwartier. Vijf minuten later had hij al de tweede in het mandje liggen.

Na een half uur maakte Theo Molenaar net buiten de zestien een overtreding waarvoor hij geel kreeg. De toegekende vrije schop eindigde in de muur. Bakkeveen was daarna nog een keer gevaarlijk toen Wessel Marijn van der Meulen een teenlengte tekort kwam om een voorzet doeltreffend af te ronden.

Doeltreffend was Geel Wit in de laatste vijf minuten van de eerste helft zeker wel. Eerst bracht Micha Metz Sander Graafsma in stelling om de 3-0 te maken. Vrijwel meteen na de aftrap haalde Bas van de Belt Cor de Boer onderuit in het strafschopgebied. Pieter Kiewiet schoot koelbloedig vanaf elf meter raak. Nog geen twee minuten later bepaalde Cor de Boer de ruststand op 5-0. Weer was Micha Metz de aangever.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen Bente Bonthuis de 6-0 liet aantekenen. De voorzet kwam van Cor de Boer. Meteen daarna was Geel Wit even niet bij de les en kon Silvan Siebenga van dichtbij de 6-1 binnen tikken.

Geel Wit pikte de draad weer op en na een uur spelen stond het 8-1. Een schot van Tim Barf werd door Sander Graafsma van richting veranderd en verdween in het doel. Meteen daarna deed Cor de Boer weer een duit in het zakje met Bente Bonthuis als voorbereider.

Bonthuis gaf ook de assist op Tim Barf die de 9-1 op zijn naam mocht laten schrijven. Twee minuten later waren de rollen omgedraaid en gaf Bente Bonthuis het laatste zetje: 10-1.

Het laatste doelpunt werd gescoord door Tim Barf na voorbereidend werk van Micha Metz.

Tjalling Dekker had de score voor Bakkeveen iets draaglijker kunnen maken. Hij kreeg in de slotfase enkele kansen, maar hij zag een inzet op de bovenkant lat belanden en vond Reinier Smit op zijn weg.

Trainer Jan Stuiver kon alleen maar tevreden zijn over zijn team: “We hebben goed voetbal laten zien, we hebben gedisciplineerd gespeeld en hard gewerkt.”

Opstelling: Reinier Smit; Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Theo Molenaar (Maikel Moll, 46), Adrian van Seventer; Jan Ytsma, Sander Graafsma, Christian Molenaar; Bente Bonthuis, Micha Metz, Cor de Boer (Tim Barf, 46).