Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Geel Wit is de competitie begonnen met een 1-3 verlies tegen Friesland. De overwinning van de Leeuwarders was terecht. Vanaf het begin waren zij de bovenliggende partij. Dat betaalde zich na acht minuten al uit toen Ronan Meijer een vrije schop ineens binnenknalde.

Het antwoord van Geel Wit liet niet lang op zich wachten. Twee minuten later kreeg Geel Wit een hoekschop te nemen. Micha Metz bracht de bal in die met een ferme snoekduik door Pieter Kiewiet tot doelpunt werd gepromoveerd: 1-1.

Het kon echter niet verhullen dat Friesland de betere was. De bezoekers kregen in de 21-ste minuut een kans die door Sander Graafsma tot corner werd verwerkt. Uit die hoekschop kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Abdel Abourabih, die de 1-2 binnentikte.

Friesland maakte in no-time korte metten met Geel Wit want even later was het al 1-3 door Friso Bosschloo.

Daartegenover stonden enkele kansje voor de aanvallers van Geel Wit, maar zij voerden hun acties te lang door.

Na de rust toonde Geel Wit iets meer initiatief, zonder echt gevaarlijk te worden. Vrije schoppen van Micha Metz konden keeper Patrick Dijkstra van Friesland niet verrassen. Friesland beperkte zich tot verdedigen en kwam er met counters uit. In de 63-ste minuut ging een kopbal van Thom van der Meer voorlangs en even later dwong Bosschloo doelman Reinier Smit tot een uitstekende redding.

Na ruim 70 minuten spelen waren Bente Bonthuis en Cor de Boer dichtbij een treffer, maar beiden kwamen een teenlengte tekort.

Een kwartier voor tijd kreeg Geel Wit een strafschop toegekend toen Bente Bonthuis de bal tegen de hand van Idris Zebari aan schoot. De penalty van Micha Metz werd echter gestopt door doelman Patrick Dijkstra. Het was helemaal zijn dag want even later pareerde de keeper een vrije schop van Jordi Metz en in de extra tijd hield hij een penalty tegen van diezelfde Jordi Metz. Die strafschop was gegeven na een handsbal, waarna Cor de Boer scoorde, maar helaas voor Geel Wit had de scheidsrechter toen al gefloten voor een strafschop.

Opstelling: Reinier Smit; Maikel Moll (Theo Molenaar, 81), Pieter Kiewiet, Sander Graafsma, Robin Kooiker (Robin Metz, 78); Jan Ytsma, Jordi Metz, Micha Metz; Bente Bonthuis, Cor de Boer, Marco van Dijk (Gosse Visser, 46).