Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Geel Wit 3 heeft heeft de kans op de aansluiting met de top laten liggen door thuis te verliezen van koploper Frisia 2.  Geel Wit was de eerste helft niet de mindere, maar keek halverwege wel tegen een 0-2-achterstand aan. Eerst kwam de bal terug van de lat, waarna een Frisiaan simpel kon intikken. Het tweede doelpunt was een fraai afstandsschot.
Drie minuten na de hervatting vond Geel Wit de aansluiting toen een hoekschop van Lars Molenaar er in een keer indraaide. Geel Wit kwam op gelijke hoogte toen uit een afgeslagen corner Jorik Beekema er 2-2 van maakte. Het werd zelfs 3-2 nadat Kevin Kiewiet in het strafschopgebied in het gezicht werd geraakt. Lars Molenaar faalde niet vanaf elf meter: 3-2.
Toch gingen de Leeuwarders er met de overwinning vandoor. Ook zij kregen een strafschop wegens een overtreding binnen de zestien.  Scheidsrechter Willem Claus wees naar de stip, ofschoon grensrechter Bernard Teuben al voor buitenspel had gevlagd. De penalty werd benut en even later verdween de bal na een scrimmage over de achterlijn: 3-4