Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 30

Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Het bekertoernooi lijkt voor Geel Wit voorbij na de 3-4 nederlaag tegen TLC. Succes gloorde toen Geel Wit twee minuten voor tijd gelijk maakte, maar een minuut later keken de geelhemden alweer tegen een achterstand aan.

Dat deden de Amelanders de hele wedstrijd. Het begin was voor de bezoekers uit Leek en dat resulteerde na twaalf minuten spelen in de eerste treffer. Een corner van Steinar Miedema werd door Jetse Tuithof binnen gekopt.

Tien minuten later werd de voorsprong voor TLC verdubbeld toen Sander Graafsma in het strafschopgebied in de fout ging. Sven Postma benutte de strafschop feilloos.

Meteen daarna had diezelfde Sander Graafsma zich aan de andere kant onsterfelijk kunnen maken. Hij verlengde een vrije schop van Bente Bonthuis met de hak, maar miste het doel op enkele centimeters.

Geel Wit kwam beter in de wedstrijd en kreeg loon na werken na ruim een half uur spelen. Noah Josephia zette de combinatie op met Sander Graafsma, kreeg de bal terug en schoof het leer in de verste hoek: 1-2.

Tien minuten na de rust kwam Geel Wit op gelijke hoogte. Noah Josephia probeerde Quincy Ralim te bereiken, dat mislukte maar de bal werd opgepikt door de attente Cor de Boer. Die passeerde keeper Tjeerd van Dijk en schoof de bal in het verlaten doel.

Net op het moment dat Geel Wit leek door te drukken viel het doelpunt aan de andere kant. Na een voorzet van de linkerkant was het voor Noah Dussel een koud kunstje om de bal in het lege doel te tikken.

Daarna had TLC de strijd kunnen beslissen maar Dussel en Postma schoten naast.

In de slotfase drong Geel Wit aan. Nadat keeper Van Dijk de bal losliet kreeg Jorik Metz een grote kans, maar hij schoot naast. Een minuut later was het toch raak. Een voorzet van Bente Bonthuis werd door Quincy Ralim raak gekopt: 3-3.

Met dit gelijke spel zou Geel Wit goede zaken hebben gedaan in het bekertoernooi, maar nog geen minuut later gaf de thuisclub deze ideale positie uit handen door Dussel zijn tweede doelpunt te laten maken. Eindstand 3-4.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Kevin Kiewiet (Jorik Metz, 46), Maikel Moll; Jan Ytsma, Sander Graafsma (Tim Ytsma, 56), Noah Josephia; Bente Bonthuis, Danny Metz (Quincy Ralim, 46), Cor de Boer.