Ds Kingweg 3
8446KZ
HEERENVEEN
tel. 0513-626333

Een wedstrijd tegen het troosteloos onderaan staande Nieuweschoot is zo’n duel dat je niet mag verliezen. Toch hield Geel Wit rekening met andermaal een lastige partij tegen de Heerenveners, die op Ameland met moeite met 4-3 werden bedwongen. Bovendien is de lijst met geblesseerden nog steeds redelijk lang.

Desondanks behaalde Geel Wit in een niet al te beste wedstrijd een ruime overwinning. Halverwege de eerste helft nam Geel Wit een 0-2 voorsprong. Eerst scoorde Noah Josephia op aangeven van de in de basis debuterende Tim Barf en even later kon Bente Bonthuis de 0-2 binnen tikken.

Daarna was het wachten op 0-3, maar Geel Wit paste zich aan aan het niveau van de thuisclub en kreeg vlak voor rust de deksel op de neus, nadat uit een afgeslagen corner de 1-2 binnen viel.

Na de rust stelde Geel Wit orde op zaken. De in de rust ingevallen Jordi Metz maakte er 1-3 van met een fraaie vrije trap die in de verste bovenhoek krulde.

‘Voor zover het al niet beslist was maakte Bente Bonthuis er zo’n tien minuten voor het einde 1-4 van door een strafschop via de binnenkant van de paal. De penalty werd toegekend nadat Tim Barf door de keeper werd gestuit.

De dag werd nog gedenkwaardiger voor de jeugdspeler toen hij in de slotfase zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht scoorde.

Opstelling: Reinier Smit; Maikel Moll (Christian Molenaar, 46), Johan Kolk, Theo Molenaar, Djerry Spoelstra (Jordi Metz, 46); Jan Ytsma, Sander Graafsma, Tim Ytsma; Bente Bonthuis, Tim Barf, Noah Josephia.