Eerste elftal sinds 1970

Eerste elftal 1970-2020

Door de corona-uitbraak is voor het eerst het seizoen niet beëindigd. Daardoor zal deze voetbaljaargang waarschijnlijk niet de officiële boeken in gaan, maar wij tellen gewoon door. Geel Wit kwam dit seizoen tot 16 competitiewedstrijden. Vier spelers deden alle duels mee, van wie Johan Kolk als enige alle minuten in actie kwam. Pieter Kiewiet, die vorig jaar alle 24 competitiewedstrijden speelde, viel een keer uit.  Jurjen Metz stond alle keren in de basis, maar ging liefst 9 keer voortijig naar de kant. Ook Christian Smid kwam in alle ontmoetingen in de wei, waarvan een keer als invaller.
In totaal werden 27 spelers in het eerste ingezet, 2 meer dan het vorige seizoen dat 8 wedstrijden meer telde. Drie spelers maakten hun debuut: Reinier Smit, Noah Josephia en Marco van Dijk.
Topscorer was Siard Bonthuis met 8 treffers.  Bente scoorde er 5 en voert daarmee de 'eeuwige ranglijst' aan samen met de ons veel te vroeg ontvallen Edward de Jong.
In onderstaand excel-bestand staan alle officiële wedstrijden van het eerste elftal (competitie, beker en nacompetitie). Niet alle doelpunten en opstellingen zijn bewaard gebleven.

Sinds 1999 worden de opstellingen bijgehouden. Van het seizoen 99-00 en 11-12 mist één wedstrijd. Deze lijst wordt aangevoerd door Paul van der Wal met 271 duels. Van de huidige selectiespelers staan de gebroeders Bonthuis het hoogst: Siard 229, Bente 218.

Even een handleiding bij de cijfers: na de spelersnaam en het seizoen volgt het aantal volledige wedstrijden, het aantal uit- en invalbeurten, het totaal aantal gespeelde wedstrijden en de doelpunten.

Alle berekeningen zijn handmatig verricht.  Vertrouw je het niet? Schroom niet de boel na te rekenen en op- en aanmerkingen te mailen naar koos.molenaar@knid.nl

gw1doordejarenheen

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!