Algemeen

Voetbalvereniging Geel Wit, een introductie

De voetbalvereniging Geel Wit is opgericht op 9 mei 1934. Toch speelt de club ‘pas’ sinds 1970 in competitieverband. Eerder werd letterlijk de boot afgehouden omdat twee uurtjes voetballen aan de wal destijds een hele dag vergde. 
Inmiddels is dat anders en doet de Amelander voetbalclub met veertien teams mee aan de competities van de KNVB. (3 senioren, 1 JO19, 1 JO17, 2 JO15, 1 JO13, 1 JO11, 2 JO10,  1 JO*, 1 MO15 en 1 MO11).
Het eerste elftal promoveerde in 1999 naar de derde klasse. In 2001 degradeerde Geel Wit. Een jaar later was het verloren gegane terrein bijna weer herwonnen, maar de beslissingswedstrijd tegen Ruinerwold werd na strafschoppen verloren. Sinds 2003 mocht Geel Wit zich andermaal derdeklasser noemen na het kampioenschap in de vierde klasse. In 2004 zijn de Amelanders, voor het eerst in de historie, doorgedrongen tot de tweede klasse. Vanaf 2008 speelt Geel Wit weer in de derde klasse.

Geel Wit geeft 8 tot 10 keer per jaar een clubblad uit. Een abonnement kost 10 euro per adres.  

Algemene informatie
Toegangsprijzen competitiewedstrijden eerste elftal seizoen 2017-2018:
Volwassenen: 3,00 euro dit is inclusief een programmaboekje. 
65+: 2,00 euro
Jeugd tot 16 jaar gratis
Programmaboekje/loterij 1,- euro
Seizoenskaart 1 persoon:    35 euro
Seizoenskaart 65+              25 euro

Seizoenkaarten zijn te te koop tijdens de wedstrijd bij Frans ter Schure.

Wedstrijdduur per groep

2x45 min            JO19, senioren

2x40 min            JO17

2x35 min            JO15

2x30 min            JO13

2x25 min            JO11 en JO10

2x20 min            JO9

Aanvangstijden thuiswedstrijden bij volledig programma (wijzigingen voorbehouden)

ZATERDAG

10.45 uur            JO13-1, JO13-2, JO11-1, JO11-2, JO11-3, JO9-1, JO9-2, JO8-1

15.00 uur            JO19, JO17, JO15  (tussen 1 december en 1 februari uiterlijk 14.30 uur)

ZONDAG

11.00 uur            3

14.00 uur            1 en 2

De JO11- en JO9-pupillen spelen met zeventallen. Zij spelen op een half veld.

Hoekschoppen pupillen:

JO13-1-pupillen, heel veld (elftallen): Op 9.15 meter van de hoekvlag bij het streepje.

JO13-2 + JO11-pupillen, half veld: Op 5 meter van de hoekpunt van het veld.

Invallers:

Het aantal invallers waarvan gebruik mag worden gemaakt (per wedstrijd) is als volgt:

3 invallers: senioren

5 invallers: JO19, JO17 en JO15-junioren

onbeperkt doorwisselen: JO13, JO11 en JO9-pupillen

Het is niet toegestaan om met auto’s tot aan de kleedaccommodatie te rijden. De auto’s dienen op het parkeerterrein aan de zuidkant van de accommodatie te worden geparkeerd.

Tijdens het weekend mogen er geen fietsen binnen de hekken van het complex geplaatst worden. Men dient zijn/haar fiets in de fietsenrekken langs het fietspad aan de zuidkant van het complex te plaatsen. Voor trainingsbezoek tijdens doordeweekse dagen mogen er wel rond de gebouwen van de accommodatie fietsen geplaatst worden, hoewel dat niet de voorkeur heeft. Het is wenselijk dat de leiders van de elftallen de spelers van hun team hierop aanspreken.

Wedstrijdzaken

Het verenigingsnummer voor de KNVB is: BBBD13V.

Bij afgelastingen belt wedstrijdsecretaris alleen de leider van het betreffende elftal op. Die dient er vervolgens voor te zorgen dat het gehele elftal geïnformeerd wordt. Afgelastingen zijn ook op teletekst pagina 603 en op de website www.geelwit.nl te zien. Geel Wit valt onder district Noord. De consul keurt het veld altijd voor één dagdeel. De eerste keer is ‘s zaterdags tussen 7.30 en 8.00 uur.

Trainingspakken, tassen en tenues zijn eigendom van Geel Wit. Dit betekent dat ze alleen voor wedstrijden van Geel Wit gebruikt mogen worden. Dus niet om te skeeleren of andere activiteiten. De leiders en trainers van de elftallen dienen daarop toe te zien en spelers daarop aan te spreken.

De eerste 5 boetes per team van de KNVB in officiële wedstrijden komen voor rekening van de club (behalve bij gele kaarten voor commentaar op de arbitrage). De overige boetes en snelheidsovertredingen worden door over de spelers van het betreffend elftal verdeeld en verrekend.

Vervoer

Indien iemand van een elftal een auto aan de vaste wal heeft staan, dan is het wenselijk dit zo snel mogelijk aan Marchel Kolk door te geven. Dit kan namelijk nogal wat schelen in de reiskosten.

Voor degene die zijn/haar auto meeneemt is het verplicht dat men naast de gebruike­lijke verzekering van de auto met bestuurder een afzonderlijke inzittendenverzekering heeft. Het is goed dat iedere leider die wel eens met spelers naar een wedstrijd rijdt, nagaat of hij een dergelijke verzekering tot zijn beschikking heeft.

Het is belangrijk dat alle leiders en trainers hier goed van doordrongen zijn en eventuele ouders die eens voor Geel Wit rijden van deze zaken vooraf op de hoogte gesteld worden (met name aandacht schenken aan het bezit van een inzittenden verzekering).

Voorts heeft Geel Wit een uitgebreide verzekering via de KNVB. Mocht iemand iets overkomen, voor, tijdens, na of onderweg naar een wedstrijd van Geel Wit, neem dan zo snel mogelijk contact op met de secretaris i.v.m. verdere administratieve werkzaamheden. Voorts zit in de informatiemap per elftal nog informatie m.b.t. verzekering e.d..

Overige algemene informatie

In de bestuurskamer liggen het bewaarnummer van de KNVB, het adresboek en een stratenatlas van de provincie Friesland voor de leiders/trainers ter beschikking. Het is niet wenselijk deze boekwerken mee te nemen. Uiteraard kan er wel uit gekopieerd worden.

Auto-, reis- en telefoonkosten kunnen bij de penningmeester worden gedeclareerd.

Nieuwe leden dienen altijd bij de secretaris te worden aangemeld. Indien iemand besluit te stoppen met voetballen dan dient dat ook altijd bij de secretaris te worden gemeld en wel voor 1 juni van het nieuwe voetbalseizoen. Latere afmeldingen dienen de administratiekosten van de KNVB extra te betalen (€ 15).

Indien iemand een potentiële sponsor op het oog heeft dan dient dit te worden doorgegeven aan de sponsorcommissie. Deze zal dan vervolgens nadere stappen nemen. Op deze manier is het ook voor de sponsors duidelijk hoe een en ander geregeld is en is de coördinatie binnen de vereniging ook duidelijk.

Vrijdagavond om 20.30 uur is er wekelijks overleg tussen bestuur en de leiders van de senioren- en JO19-elftallen. Indien een leider/trainer van een jeugdelftal iets met het bestuur wenst te bespreken dan kan men altijd even in de bestuurskamer van de kantine binnenlopen op de vrijdagavond. In zo’n geval is het wenselijk dit vooraf even door te spreken met Douwe van der Meij (bestuurslid jeugdzaken).

Voorts vergadert de jeugdcommissie één keer per twee maanden. Alle leiders/trainers van de jeugdelftallen ontvangen een verslag van deze vergadering. Indien men dat wenst, kan men bij zo’n vergadering aanwezig zijn. Men kan dan gewoon op de betreffende dag en tijd naar de kantine aan de Noordwal komen.

De leiders en trainers dienen de spelers er nogmaals op te attenderen dat zij hun fietsen in de daarvoor bestemde rekken dienen te plaatsen en niet tegen of om de kantine en kleedkamers.

De kantine is zaterdags en zondags tot uiterlijk 18.00 uur geopend. Op- en aanmerkingen betreffende de kantine graag doorgeven aan Marchel Kolk.

Indien een leider/trainer een deel of de gehele sporthal wil huren buiten de vaste trainingsuren in de zaal, dan moet dit vooraf even via Douwe van der Meij gebeuren. Hij geeft dit door aan de gemeente.

Trainers en/of leiders die ziek of verhinderd zijn voor het geven van een training/begeleiding van een wedstrijd, dienen zelf voor vervanging te zorgen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!