Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

VC Trynwâlden heeft zijn laatste wedstrijd op zondag tegen Geel Wit gewonnen. Op Ameland werd het 1-2. Vanaf komend seizoen speelt Trynwâlden op de zaterdag en doet dat op hetzelfde niveau. Ook Geel Wit gaat weer in de derde klasse uitkomen, al is er nog een kansje dat Geel Wit zich plaatst voor de nacompetitie, maar dan moet het woensdag tegen Oosterlittens en volgende week donderdag tegen Friesland met in totaal zeven doelpunten verschil winnen.

Dat lijkt een lastige opgave gezien het spel tegen Trynwâlden. Al na tien minuten werd matig verdedigen afgestraft door Danny van Dijk met een stift over doelman Reinier Smit.

Trynwâlden was de betere, zonder echt gevaarlijk te worden. De eerste kans voor de thuisclub was na 27 minuten toen Danny Metz Christian Smid alleen voor Joran Koopman zette, maar de keeper van de bezoekers redde met de voet. De doelman maakte een paar minuten later een vrije schop van Bente Bonthuis onschadelijk door de bal weg te stompen.

Geel Wit begon de tweede helft dreigend. Al na twee minuten kopte Danny Metz net over. Even later claimde Geel Wit een strafschop wegens hands. Scheidsrechter Van Tuinen oordeelde het als aangeschoten en liet doorspelen. In de tegenaanval stoomde Van Dijk op het doel van Geel Wit af en maakte de 0-2.

Geel Wit bleef ook daarna de aanval zoeken. Na een kwartier was Jordi Metz dichtbij een treffer, maar de doelman tikte de bal net over de lat. Trynwâlden had tien minuten het geluk aan de zijde toen Bente Bonthuis op de paal schoot.

Aan de andere kant was Van Dijk bijna voor de derde maal succesvol, Pieter Kiewiet voorkwam erger. De naam van de invaller kwam even later op het scoreformulier. Een vrije trap van Jordi Metz werd door Danny Metz verlengd en door Pieter Kiewiet binnen geschoten.

De laatste mogelijkheid was voor Olaf Feenstra, hij slaagde er niet in Reinier Smit te verschalken.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Djerry Spoelstra, Johan Kolk, Theo Molenaar, Maikel Moll (Pieter Kiewiet, 54); Jan Ytsma (Jordi Metz, 54), Sander Graafsma, Tim Ytsma (Robin Kooiker, 82); Bente Bonthuis, Danny Metz, Christian Smid.