Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

LVV Friesland had nog een kleine kans om de tweede periode te winnen. Daarvoor moest met minstens vier doelpunten verschil van Geel Wit worden gewonnen. Een lastige opgave, zeker gelet op de historie, want de Leeuwarders hebben nog nooit op Ameland gewonnen. In die statistiek kwam geen verandering, want Geel Wit was de bezoekers met 4-2 de baas. Daarmee bleef ook een andere statistiek overeind, namelijk dat Geel Wit dit seizoen nog niet in een officiële thuiswedstrijd de nul heeft gehouden.

Al gauw werd duidelijk dat Friesland zijn aanspraak op de periodetitel kon vergeten. Nadat Mark Jalvingh over schoot nam Geel Wit het heft in handen. Bente Bonthuis testte tweemaal de kwaliteiten van doelman Patrick Dijkstra, alvorens hij halverwege de eerste helft kon juichen. Bij een voorziet van Noah Josephia liet Bonthuis de verdediging van Friesland staan en schoof de bal voorbij de doelwachter: 1-0.

Vijf minuten later was hij weer dreigend toen hij de bal na een uittrap van doelman Reinier Smit controleerde en net naast schoot. De Geel Wit-keeper onderscheidde zich meteen daarna met een vangbal en een prachtige save op schoten van Jeffrey Meijer.

Na 35 minuten was het voor de tweede keer raak voor Geel Wit. Christian Smid stuurde verdediger Djerry Spoelstra de diepte in waarna hij alleen nog maar de bal voor bij de doelman hoefde te schuiven: 2-0.

Vlak voor de rust weer een kans voor Jeffrey Meijer, andermaal vond hij Reinier Smit op zijn pad.

In het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er niets noemenswaardigs, totdat voorbereidend werk van Noah Josephia doeltreffend werd afgerond door Djerry Spoelstra: 3-0.

Pas daarna liet Friesland iets in aanvallend opzicht zien, en het was meteen raak. Nick Veenstra zorgde met twee vrije trappen zowaar voor de aansluiting. De eerste viel via de muur binnen, de tweede verdween rechtstreeks in de verste hoek. Tussendoor schoot hij ook nog eens over.

De hoop op een beter resultaat voor Friesland werd vijf minuten later alweer de grond ingeboord. Nadat Bente Bonthuis goed doorzette legde hij de bal panklaar op het hoofd van Tim Barf die ongehinderd kon inkoppen: 4-2.

Daarna waren er nog twee kansen voor Bente Bonthuis en ook Mark Jalvingh kreeg namens de bezoekers nog een mogelijkheid, maar beiden hadden het vizier te hoog staan.

Door deze uitslag is Akkrum de winnaar van de tweede periode.

Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Johan Kolk, Theo Molenaar, Kevin Kiewiet (Maikel Moll, 63), Djerry Spoelstra (Dylan Molenaar, 73; Tim Ytsma, Sander Graafsma, Noah Josephia; Bente Bonthuis, Danny Metz (Pieter Kiewiet, 46), Christian Smid (Tim Barf, 46).