Asserstraat 33 C
9461GA
GIETEN
tel. 0592-261631

Onder het toeziend oog van onder meer de nieuwe trainer Jan Stuiver heeft Geel Wit 2 een even zo fraaie als belangrijke overwinning behaald. In Gieten goot het niet alleen, het regende ook nog eens doelpunten. Het werd 3-7. Op de foto's zijn de vreugdedansjes te zien na de drie doelpunten van de thuisclub, gelukkig hadden de Amelanders meer reden om vrolijk te zijn. De weersomstandigheden waren echter te slecht om daar goede foto's van te maken.
Het begon slecht voor Geel Wit, want al na twee minuten werkte Richard Kienstra de bal in eigen doel. De schade was gauw hersteld want even later maakte Jorik Beekema de gelijkmaker. Na een kwartier was het echter alweer raak door de thuisclub. Het was meteen daarna ook al merkbaar dat de pijp leeg begon te raken bij Gieten 2. Daarvan profiteerde Geel Wit. Eerst werd een hoekschop van Dylan Molenaar door Sander Graafsma met een kopbal gepromoveerd tot doelpunt. Daarna kwam Jorik Beekema vrij voor de keeper en op zo'n moment weer Jorik daar wel raad mee: 2-3.
Meteen na de rust leekde spits Geel Wit in veilige haven te schieten door de 2-4 te laten aantekenen, maar Gieten gaf zich nog niet gewonnen. Het werd nog 3-4, maar dat waren de laatste stuiptrekkingen van de gastheren. Noah Josephia zorgde voor 3-5, Christian Molenaar maakte er 3-6 van en Jorik Beekema verzorgde het slotakkoord met zijn vierde treffer.
Met deze tweede overwinning heeft Geel Wit enigszins afstand genomen van de onderste regionen. Het verschil kan volgende week groter worden als rode-lantaarndrager SC Stadspark 2 wordt verslagen.