29 april 2018 14:00

Onbekend

WARGA – Op deze regenachtige zondagmiddag moest Warga thuis aantreden tegen Geel Wit. Door een eerdere afgelasting hadden beide teams nog niet tegen elkaar gespeeld. Het verhaal van Warga is inmiddels wel bekend. Tot nu toe één puntje gepakt en men maakt zich op voor de nacompetitie.

door Floris Sinnema

Overigens, het team van Wim de Ron begint de laatste wedstrijden steeds beter te voetballen. Of dit genoeg is om in de 3e klasse te blijven is nog afwachten, maar bij een eventuele degradatie is er geen man over boord. Geel Wit kon tegen Warga het 3e klasser schap veilig stellen. De ploeg van trainer Frans á Nijeholt ( opvolger is Febo Roosenburg ) moest dan wel van Warga winnen en Harlingen moest dan weer van Nieuw Roden verliezen. Echter, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Warga stond Geel Wit al 4 punten voor op de ouwe seunen, met ook nog eens 2 wedstrijden minder gespeeld. Bij Warga niet van de partij Frids Fridsma en keeper Sven Noordbruis. De geblesseerde Noordbruis werd vervangen door de 17-jarige Jente Agema.

Twee keer Danny Metz

Geel Wit begon zelfs al voor de wedstrijd gedreven, want de inzet van de pupil van de week werd gestopt door Geel Wit keeper, Pieter Smit. Echter, die gedrevenheid straalde er de gehele helft ook af bij de ploeg van Ameland en dat kon niet van Warga worden gezegd. De eerste kans van geel Wit werd nog gemist. Een prima pass van Kevin Kievit bereikte Jurjen Metz, maar Warga keeper Agema redde bekwaam.  Warga kon hier weinig tegenover stellen, maar kwam de eerste 20 minuten verder zonder kleerscheuren door. Net toen het leek dat Warga wat beter in de wedstrijd kwam sloeg Geel Wit toe en de voorsprong was zeker terecht. Danny Metz, getooid met een niet echt flatteus baardje, zorgde voor de 0-1. Vijf minuten later ook al de 0-2. Door een woud van spelers schoot Sander Graafsma raak. In de gehele eerste helft eigenlijk maar één kansje voor Warga. Het schot van een van de betere Warga spelers, Bart Boersma, werd geblokt. Voor de rust, uit een prima aanval, kwam ook nog de 0-3 op het scorebord te staan. Bente Bonthuis gaf de voorzet en Danny Metz tikte binnen.  Sander Graafsma schoot nog eens op de lat en verder was er geel voor de iets te enthousiaste Warga speler, Jilles Jan Kooistra. Sommige Warga spelers waren misschien nat van de regen geworden, maar zeker niet van het zweet.

Kopdoelpunt Bart Boersma

Dit veranderde in het tweede bedrijf. Warga trainer Wim de Ron bracht Abel Kooistra en Jelte Poortvliet binnen de lijnen en Warga nam het initiatief in handen. Geel Wit bakte er bitter weinig van en er kwamen nu ook kansen voor Warga. Uit een vrije trap van Abel Kooistra tikte Ype Kerkstra de bal nog net naast, maar even later was het wel raak. Wederom uit een vrije trap van Kooistra. Echter, nu was het met een schitterende kopbal van Bart Boersma die de 1-3 op het scorebord bracht. Warga ging op jacht naar meer en bij Geel Wit was het nu lange halen, snel thuis. Warga gaf nu achterin wel veel ruimte weg. Geel Wit profiteerde eerst nog niet. Eerst redde Agema op een inzet van Bente Bonthuis en even later schoot dezelfde Bonthuis op de paal. Tien minuten voor tijd moest Warga definitief capituleren. Danny Metz werd in het strafschopgebied aangetikt door keeper Agema en een strafschop volgde. De goed leidende van der Kamp voelde de wedstrijd goed aan en volstond met een gele kaart. De strafschop werd benut door Bente Bonthuis en uiteindelijk bepaalde Siard Bonthuis ( de oudste Geel Witter op het veld), in het bijzijn van vele oud Geel Wit trainers, de eindstand op 1-5. Een, op basis van de eerste helft, zeer terechte overwinning voor Geel Wit. Harlingen verloor en zodoende speelt Geel Wit ook het volgende seizoen in de 3e klasse.  Of het Warga daar ook tegenkomt hangt af van 3 juni en eventueel 10 juni als Warga voor de nacompetitie speelt tegen de periodekampioenen van 4 A. En nog even voor de poule van het doelsaldo: Warga staat op – 79  , MKV’29 op – 92 en Forward op – 98. Volgende week speelt Geel Wit uit tegen Nieuw Roden en Warga krijgt Franeker op bezoek.
Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Lukas Mollema (Dennis Molenaar), Johan Kolk, Kevin Kiewiet; Pieter Kiewiet (Tim Ytsma); Jan Ytsma, Sander Graafsma, Jurjen Metz; Siard Bonthuis (Maikel Moll); Bente Bonthuis, Danny Metz.