4 - 3

AVC 1

12 januari 2018 20:00

Onbekend

Geel Wit heeft vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen AVC met 4-3 gewonnen. De overwinning kwam terecht bij de ploeg die er het meeste recht op had. Geel Wit kreeg de meeste kansen, maar ook AVC, de koploper in de vierde klasse A, schuwde de aanval niet.

Na tien minuten werd het 1-0 door een fraai afstandsschot van Jan Ytsma. Uit een hoekschop van Jordi Metz kopte broer Danny fraai de 2-0 binnen in de 26-ste minuut. Geel Wit was dicht bij 3-0 maar de knal van Lars Molenaar spatte uiteen op de lat. In de situatie die daarop volgde werd Danny Metz weggeduwd en verdiende Geel Wit een strafschop, maar kreeg die niet van scheidsrechter Van Os.

Geel Wit werd slordig en liet AVC terugkomen in de wedstrijd. In de 38-ste minuut werd het 2-1 en vier minuten later viel de gelijkmaker.

Ook na de hervatting was Geel Wit nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong, maar de treffer viel in de 65-ste minuut aan de andere kant. Toch trok Geel Wit de zege nog naar zich toe door treffers van Jurjen Metz na 71 minuten spelen en Sander Hekkelman, die in de 82-ste minuut doel trof.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Kayan Kiewiet, Johan Kolk, Kevin Kiewiet (Pieter Kiewiet 46), Jurjen Metz; Jan Ytsma (Dennis Molenaar 46), Sander Graafsma, Jordi Metz, Lars Molenaar; Bente Bonthuis (Siard Bonthuis 46), Danny Metz (Sander Hekkelman 46).