Beukerstrjitte 2
9298PS
KOLLUMERZWAAG
tel. 0511-443621

Onder zonnige omstandigheden werd er na een augurkenincidentje in de Coop. om 10:30 uur de veerdienst naar Holwerd genomen

Door de wedstrijdspanning bij de Amelandia dames werd de topografie op de vrijdagmiddag niet helemaal goed ingeschat, waardoor er gekeken werd of alle personen in de vakantiehuisjes pasten in plaats van de wedstrijdbusjes. Uiteindelijk is het door chauffeurs Carlijn & Rieke helemaal goed gekomen en kwamen we om 12 uur aan op sportpark "De Seedkampe te Kollumerzwaag. Op de ranglijst was Friese Boys te vinden op een 6de plaats, met 6 punten uit 3 wedstrijden. Het was de hoogste tijd dat de dames zich gingen klaarmaken voor de wedstrijd die om 12:45 uur op het programma stond.

De wedstrijd werd afgetrapt met een schot op het Amelander doel, maar leverde geen gevaar op. Echter was dit wel een wake up call dat het geen gemakkelijke wedstrijd ging worden.

Dit bleek ook na 12 minuten, waardoor er na een aanval van Friese Boys de 1-0 werd gescoord. Helaas lag de bal er na 2 minuten wederom weer in, waardoor er 2-0 op het scorebord kwam te staan en na 20 minuten volgde de 3-0. Tijd voor actie! Vanaf dit moment kregen we meer grip op de wedstrijd en werden er hele mooie aanvallen gecreëerd, helaas werd dit niet beloond met doelpunten.

Bij Friese Boys werd dit ook opgemerkt en was het tijd om de voetbalschoenen eens goed vast te tapen. Dit was geen succes, waardoor er werd besloten om in de pauze even snel een ritje naar de Sake te maken voor nieuwe voetbalschoenen.

En dan.. het mooiste doelpunt van de wedstrijd werd rond de 65" minuut gemaakt door Riek. Deze kwam tot stand na een mooie opbouwende aanval van het hele team! Uiteraard werd dit doelpunt uitbundig gevierd.

In de slotfase krijgen we nog 2 keer een vrije trap. Ook voor Esmee was dit anwerkelijk, waardoor ze bij het nemen van de laatste vrije trap er maar even liggend van moest bijkomen.

In de allerlaatste minuut werd er nog bijna gescoord door de Amelander dames, helaas was deze bal niet in zijn geheel over de lijn, waardoor dit doelpunt niet goedgekeurd werd.

Helaas liepen de dames zonder het telefoonnummer van de scheidsrechter met een 4-1 verliespartij van het veld.