Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

De vrouwen van Geel Wit en Amelandia hebben ook hun tweede wedstrijd gewonnen. Nadat vorige week Zeester werd verslagen moest nu Grijpskerk het onderspit delven. Al na een paar minuten was Anne Uneken haar tegenstander te snel af en tikte ze de 1-0 binnen.
Het was daarna een gelijkopgaande eerste helft, met weinig kansen over en weer.
Ook na de rust was er weinig krachtsverschil, toch slaagde Geel Wit/Amelandia erin de voorsprong uit te breiden. Eerst trof Emma Goselink doel met een afstandsschot en daarna maakte Kirsten Kooiker er 3-0 van. Grijpskerk deed nog iets terug na een overtreding van Erlyn Douwstra. Zij werd daarvoor bestraft met geelen een tijdstraf. Bovendien werd de vrije trap binnen geschoten. Verder kwamen de bezoekers uit Groningen niet, zodat Geel Wit/Amelandia na twee duels nog ongeslagen is.
De wedstrijd stond onder leiding van Dirk Remmerzwaal, die graag een wedstrijd op Ameland wilde fluiten.
De Amelander dames speelden nog in het shirt van Geel Wit. Volgende week mogen ze zich in de nieuwe blauwe tenues hijsen. Dat gebeurt in de uitwedstrijd tegen SC Twijzel. Een week later zijn ze weer te bewonderen op Ameland, maar dan in Hollum tegen VVSV '09 uit Ulrum.