Griene Leane 8
9247GT
URETERP
tel. 0512-302509

Geel Wit heeft in Ureterp een dikke nederlaag geleden. Tegen Oerterp werd het liefst 8-3. Al vanaf het begin was duidelijk dat Geel Wit de onderliggende partij was. Toch kwamen de Amelanders na twaalf minuten op voorsprong toen Micha Metz een solo met een doelpunt bekroonde. De vreugde duurde niet lang want even later stond de thuisclub al met 2-1 voor doordat Dennis van Roeden twee keer toesloeg uit enkele van de vele hoekschoppen die Oerterp mocht nemen. Geel Wit had geen antwoord op het betere spel van de blauwwitten, die de voorsprong tot de rust uitbouwden tot 4-1 door treffers van Berno Pultrum en, vlak voor de pauze, Lars Boonstra. Tussendoor had ook Bente Bonthuis het net gevonden, maar hij stond buitenspel zodat zijn treffer niet doorging.

De tweede helft van Geel Wit was beter. Micha Metz had zijn club dichterbij kunnen brengen, maar schoot een wegens hands toegekende strafschop via de buitenkant van de paal naast. Bente Bonthuis had meer succes. Wie dacht dat het voor Geel Wit het startsein was om aan te zetten kwam bedrogen uit, want meteen daarna bracht Lars Boonstra de marge weer op drie en was de weerstand van Geel Wit gebroken. Jesse van der Broek en Dennis van Roeden (strafschop) tilden de stand naar 7-2, alvorens Micha Metz met een kopbal de voorzet van Robin Metz doeltreffend kon afronden.

Dat was nog niet de eindstand, want in het laatste fluitsignaal maakte Sil Out er 8-3 van.

Opstelling: Reinier Smit; Jan Ytsma, Joran Kuiper, Johan Kolk, Maikel Moll; Christian Molenaar, Jordi Metz, Micha Metz; Tim Barf, Cor de Boer (Robin Metz, 84), Bente Bonthuis.