Middelzeelaan 14 A
8931AK
LEEUWARDEN
tel. 058-2890337

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief: het zal zich het vege lijf in de derde klasse moeten zien te redden in de nacompetitie. Daarin speelt het eerst thuis tegen Dwingeloo of Oranje Zwart. Bij winst volgt een finale op neutraal terrein.
Zover is het nog niet want de laatste poging om zich rechtstreeks te handhaven faalde jammerlijk. MKV '29, al gedegradeerd met vier schamele puntjes behaald uit gelijke spelen, bezorgde Geel Wit een fikse mentale knauw door met 4-3 te winnen. "Een deceptie", oordeelde een teleurgestelde trainer Jan Stuiver, die zag dat zijn ploeg geen grip kreeg op de lange ballen van MKV en veel te veel foute passes afleverde. "MKV was niet best, maar wij nog minder."
Het begon goed voor Geel Wit. Al na een paar minuten werd een voorzet van Tim Barf in eigen doel gewerkt. Maar MKV wist ook te scoren in het goede doel. Binnen een kwartier waren de rollen omgedraaid door twee Leeuwarder treffers, waarvan de eerste uit een vrije trap. Met een rake kopbal bracht Sander Graafsma de teams weer op gelijke hoogte. Geel Wit leek weer op voorsprong te komen toen Robin Metz de bal in het doel werkte. Scheidsrechter Koops wees naar de middenstip, maar keurde de treffer toch af op advies van de grensrechter.
Vlak voor de rust maakte MKV wel een geldig doelpunt zodat niet Geel Wit maar MKV met een voorsprong de rust in ging.
Het begin van de tweede helft was goed van Geel Wit. Na zo'n tien minuten na de rust maakte Robin Metz op aangeven van Sander Graafsma 3-3.  Daarna zakte het weer als een plumpudding inelkaar. De Leeuwarders toonden zich daadkrachtiger en produceerden halverwege de tweede helft de winnende treffer door een strafschop te benutten.
Opstelling Geel Wit: Reinier Smit; Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Jordi Metz, Maikel Moll (Theo Molenaar); Jan Ytsma, Sander Graafsma (Adrian van Seventer), Christian Molenaar; Bente Bonthuis, Robin Metz (Cor de Boer), Tim Barf.