Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Geel Wit sluit de eerste competitiehelft af met een 4-2 winst op MKV ’29. Het was een overwinning die de Amelanders nodig hadden. Want van de nummer laatst mag je natuurlijk niet verliezen en de stemming binnen de ploeg was aardig gedaald na zoveel nederlagen op rij.

De eerste kansen waren voor de thuisploeg. Cor de Boer raakte de kruising en zag even later zijn schot gekeerd door keeper Kevin de Swart. De Leeuwarder doelman moest binnen het kwartier toch het hoofd buigen, toen uit een voorzet van Tim Barf Robin Metz koppend de 1-0 liet aantekenen.

Even later een kansje voor Joery Schotanus, zijn inzet werd een eenvoudige vangbal voor Reinier Smit. Maar MKV kreeg zeker kansen. Na 25 minuten kon een inzet van Rene Waterlander met moeite worden gered door Sander Graafsma. Hij schoot tegen de lat van zijn eigen doel waarna de bal het veld weer in stuitte.

De kansen waren over en weer. Meteen daarna stond Tim Barf buitenspel en werd terecht afgevlagd. Robin Metz pikte de bal op en scoorde, maar op dat moment had scheidsrechter Jaap van der Weide al gefloten. Even later kroop Geel Wit door het oog van de naald toen een schot op de lat uiteen spatte. Dat overkwam ook Christian Molenaar, die na een voorzet van Robin Metz de lat raakte. Vlak voor rust kreeg Tim Barf nog een kans, maar hij schoot in het zijnet.

Meteen na de rust leek Geel Wit op een geruststellende voorsprong te komen. Robin Metz schoot op doel en Micha Metz gaf het laatste zetje: 2-0.

Even later claimde Geel Wit een strafschop vanwege hands. De scheidsrechter legde de bal echter net buiten de zestien. De vrije schop leverde niets op.

MKV gaf niet op en werd daarvoor beloond in de 57-ste minuut. Carlo Schambach omspeelde Adrian van Seventer en schoot op curieuze wijze vanaf de zijlijn via de binnenkant paal raak: 2-1.

Het bleef spannend. Micha Metz zag zijn inzet gekeerd op de voet van keeper De Swart en aan de andere kant voorkwam Renier Smit een zeker doelpunt door het schot van Noah Leijstra te keren. Meteen daarna een dot van een kans voor Geel Wit. Robin Metz gaf de bal aan Micha Metz, die leek te scoren maar doelman De Swart voorkwam een treffer. Even later was de doelman kansloos op een machtige uithaal van Robin Metz: 3-1.

Een minuut voor tijd werd de strijd beslist toen uit een voorzet van Micha Metz Cor de Boer 4-1 maakte. In blessuretijd bepaalde Noah Leijstra de eindstand op 4-2.

Opstelling: Reinier Smit; Maikel Moll, Sander Graafsma, Johan Kolk, Adrian van Seventer (Joran Kuiper, 72); Christian Molenaar, Micha Metz, Jan Ytsma; Tim Barf (Luc Metz, 46), Cor de Boer, Robin Metz (Theo Molenaar, 84).