Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Het is reuzespannend in de voorjaarsreeks van de tweede klasse B.  Geel Wit verdedigde zondag met succes de koppositie door met 4-2 te winnen van Oerterp 2. Friesland 2 won met 3-4 van Drachten 2 en blijft op een punt achterstand volgen.  Geel Wit speelt de laatste twee wedstrijden tegen DTD 2, Friesland neemt het nog twee keer op tegen Akkrum 2.
De strijd tegen Oerterp was lange tijd gelijkopgaand met kansen over en weer. Halverwege de eerste helft nam Oerterp de leiding, het antwoord van Geel Wit kwam drie minuten later. Oerterp wachtte op een fluitsignaal omdat het veronderstelde dat er een overtreding op de keeper was begaan. Scheidsrechter Van Os liet echtger doorspelen en Dylan Molenaar maakte van de consternatie gebruik door de bal in een leeg doel te schuiven.
Geel Wit nam de leiding na een scrimmage voor het doel van Oerterp. Marwin Kooiker claimde de bal het laatste zetje te hebben gegeven, maar waarschijnlijk was dat een speler van Oerterp.
Onduidelijkheid was er zeker niet over de derde Amelander treffer. Uit een voorzet van Marwin Kooiker nam Ross Beets de bal op de slof en haalde verwoestend uit: 3-1.
In het tweede bedrijf vielen de doelpunten in de slotfase. Eerst maakte Luc Metz de 4-1, vlak voor tijd werd met een eigen doelpunt de eindstand bepaald op 4-2.