Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Geel Wit is gedegradeerd naar de vierde klasse. De degradatie was een feit na de 1-2 nederlaag tegen Dwingeloo.

Geel Wit begon overweldigend. Meteen in de eerste minuut was er een grote kans en na drie minuten kopte Sander Graafsma naast uit een voorzet van Jordi Metz. Na 12 minuten kreeg Fabian Bosker van Dwingeloo een grote kans maar hij schoot over. Na 20 minuten spelen kopte Sytze van der Zee de bal weg en voorkwam daarmee een geweldige kopkans voor Sander Graafsma. Robin  Metz schoot vervolgens in het zijnet, maar even later was het aan de andere kant wel raak; uit een corner van Gert Barelds  maakte Kairo de Boer de 0-1.

Geel Wit kreeg daarna een prima kans op de gelijkmaker. Na voorbereidend werk van Bente Bonthuis en Ross Baars kopte Robin Metz over.

De tweede helft begon veelbelovend voor Geel Wit. Uit een voorzet van Theo Molenaar knikte Sander Graafsma raak: 1-1.

Maar daar bleef het bij.  Keeper Reinier Smit voorkwam erger door Fabian Bosker te stoppen na een indrukwekkende solo. Na 65 minuten spelen kreeg Geel Wit twee geweldige kansen om op voorsprong te komen, maar zowel Robin Metz als Tim Barf zag zijn inzet gekeerd door de keeper.

Daarna waren er kansen over en weer. Max Klijn van Dwingeloo schoot naast.  Daarna waren er prima kansen voor Geel Wit. Robin Metz bracht Bente Bonthuis in stelling, zijn schot ging via de keeper over. Uit de corner die daarop volgde bracht Jordi Metz de bal bij Robin Metz die over schoot.

Een kwartier voort tijd een vrije schop van Jordi Metz naar Bente Bonthuis, daarna een appel voor hands maar de scheidsrechter wilde van niets weten.

Meteen daarna was het raak aan de andere kant. Eerst eindigde een schot op de paal, daarna kwam de bak bij Thijs Vos, die al dan niet in buitenspelpositie de 1-2 liet aantekenen.

Geel Wit probeerde het vlak voor tijd nog met een kans van Bente Bonthuis, maar hij schoot voorlangs.

In de extra tijd gebeurde er nog van alles. Max Klijn kreeg nog twee kansen. Eerst redde Reinier Smit, daarna schoot hij naast. In de extra tijd werden twee spelers van Geel Wit getrakteerd op rood: Julian de Jong voor een forse overtreding en Johan Kolk wegen commentaar op de leiding.

Opstelling: Reinier Smit; Theo Molenaar (Johan Kolk,  85, rood 90), Pieter Kiewiet, Jordi Metz, Maikel Moll (Jan Ytsma, 69); Christian Molenaar (Julian de Jong, 84, rood 90), Sander Graafsma, Ross Baars; Bente Bonthuis, Cor de Boer (Tim Barf, 53), Robin Metz.