Mannen beker reserve poulefase Groep 2 06

Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

De rol van Geel Wit 2 in het bekertoernooi lijkt uitgespeeld na het verlies tegen LSC 1890 2. De Snekers wonnen eerder al dik van Friesland 2 en alleen een ruime nederlaag tegen DTD 2 kan hen nog in de problemen brengen. Geel Wit speelde zeker niet onverdienstelijk tegen het een klasse hoger uitkomende LSC. Hoewel het kwaliteitsverschil vanaf het begint zichtbaar was, was het eerste kansje voor Geel Wit, maar de schuiver van Dylan Molenaar werd net voor de lijn gekeerd.  LSC domineerde zonder echt gevaarlijk te worden.  Dat duurde tot de drinkpauze halverwege de eerste helft. Meteen daarna sloegen de bezoekers tweemaal toe. Het tweede doelpunt was een schot van zo'n veertig meter dat over de te ver voor zijn doel staande Menno Molenaar in het net verdween.
Geel Wit gaf niet op en verkleinde vlak voor de rust de achterstand tot 1-2. Hoewel de grensrechter vlagde voor buitenspel mocht Luc Metz van de scheidsrechter doorgaan en beheerst afronden.
Zijn tweede doelpunt was zo niet nog mooier. Roland Kooiker stuurde hem met een mooie pass de diepte in waarna Luc met een fraaie boogbal de verdediging van LSC kansloos liet: 2-2.
Geel Wit was weer op gelijke hoogte, maar dat duurde niet lang. Andermaal namen de blauwen de leiding. En weer kwam Geel Wit terug. Nu was het Dylan Molenaar die met een schot in de verste hoek de keeper van LSC verraste: 3-3.
Nog een doelpunt erbij en Geel Wit was dichtbij de volgende ronde. Zo ver kwam het niet, want zes minuten voor het einde besliste LSC de strijd door er 3-4 van te maken.
Volgende week krijgt Geel Wit Friesland op bezoek. Alleen bij een ruime winst en verlies van LSC tegen DTD bekert Geel Wit verder.