Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en met een ietwat gewijzigde samenstelling. Met twee uitgaande transfers en één ingaande transfer, en met slechts twee keer een training in de benen, was het even afwachten hoe we ervoor stonden. Met een 1-2-1-2-1 opstelling (voor insiders dubbele ruit naar voren of de kerstboom) gingen we het veld in. De zomer viel dit jaar op een zaterdag en al snel werd duidelijk dat beide teams last hadden van de warmte. Geel Wit kon hier het beste mee omgaan en de bedoelingen van de thuisploeg waren al snel duidelijk. Met goed combinatiespel werden er snel een paar goede kansen gecreëerd, maar de schoten gingen net naast of waren een prooi voor de keeper van Broekster Wâlden. Nieuwe aanwinst Jesper Brouwer liet zien waarom hij gehaald is en brak de ban met een afstandsschot, 1-0. Daarna kreeg Mila het weer op haar heupen en middels vlotte combinaties en individuele acties maakte ze de eerste helft een hattrick met een paar fraaie goals. Ook de verdediging stond erg goed en een gelijkenis met de Gelbe Mauer van Dortmund is niet overdreven. En als er dan eens een aanvaller langs Dylan, Joey of Ralph kwam, dan was er nog Nolan die zijn doel ijzersterk verdedigde. Toch moest hij  vlak voor rust één keer vissen nadat een onhoudbaar schot door de nummer 8 van Broekster Wâlden hard tegen de touwen werd geschoten. In de rust werd er vanwege de warmte besloten om 6 tegen 6 te gaan spelen zodat de tegenstander ook een wissel kreeg.
In de tweede helft  hetzelfde spelbeeld als in de eerste. Geel Wit was vandaag te sterk en met een goal van Mila en een hattrick van Stan, kwam het totaal op 8 doelpunten uit. Met nog één tegengoal werd de eindstand 8-2. Een mooie eerste wedstrijd voor de JO9-1 die op tijd in vorm lijken te zijn voor de competitie. Volgende week Wardy uit en dat is traditioneel een thriller.