Sportpaad 1
9111HV
BURDAARD
tel. 0519-332664

De laatste uitwedstrijd van deze fase en na 3x winst en 1 verliespartij, doet de JO9-1 nog altijd bovenin mee. De wedstrijden tegen Birdaard zijn altijd spannend en eerdere ontmoetingen leverden een nederlaag (5-8) en een overwinning op (2-3). Met de Amelander Herfstvakantie in de benen was het wel de vraag hoe het met de conditie gesteld was. Twee trainingen vervielen en in plaats daarvan kwamen er Aqua Mundo's, de Python en All inclusive hotels. Joey zit zelfs nu nog op Mallorca, waardoor we met 7 spelers op pad gingen.
Twee minuten na de start kwamen we op achterstand. Een hard afstandsschot was te machtig voor Nolan. De wind stond diagonaal over het veld, en zorgde ervoor dat we slecht onder de druk vandaan kwamen de eerste 10 minuten.  Birdaard probeerde met afstandsschoten de score uit te breiden, maar Nolan voorkwam dit meerdere keren. Halverwege de eerste helft de 1-1. Een goedlopende aanval via Jesper en Jesse kwam bij Stan terecht. Die speelde zijn man voorbij, zette voor en Mila kon de bal in het lege doel schieten. Vier minuten later een corner voor Birdaard die via de kluts in ons doel belandde, 2-1.

Na de rust hadden wij de wind in de rug, en al snel maakten we gelijk nadat Stan een paar verdedigers uitspeelde en de bal binnen schoot, 2-2. Maar onzorgvuldige passes en een rubberen kunstgrasveld, zorgde ervoor dat de bal vaak over de achterlijn rolde. Ook kwam de keeper een paar keer goed uit waardoor we niet op voorsprong kwamen. Door de wil om te winnen vergaten we nog wel eens de restverdediging (zie doelpunt van Paixao tegen Ajax) en het is aan Nolan te danken dat we niet op achterstand kwamen.
Vlak voor tijd nog dé kans om met 3 punten van het veld af te lopen. Stan maakte een actie aan de linkerkant en schoot de bal binnenkant paal. De bal stuiterde terug en Mila kon net niet goed genoeg bij de bal, waardoor deze aan de verkeerde kant van de paal verdween. Met het gelijkspel konden beide ploegen leven en volgende week de laatste thuiswedstrijd van deze fase tegen Hardegarijp. Deze ploeg hebben we nog niet eerder ontmoet. Komt allen om ze aan te moedigen, we beginnen 11.15 uur!