De Boppeslach 1
9172MH
FERWERT
tel. 0518-412633

Vorige week was het warm, maar moeder natuur gooide er vandaag nog een schepje bovenop. De JO9-1 moest vandaag aantreden tegen Wardy en koestert goede herinneringen aan het magische veld van Ferwerd. Afgelopen seizoen werd hier op de laatste speelronde het kampioenschap veilig gesteld en we gingen dan ook met vertrouwen die kant op.  Aan de vastewal kant was het erg druk en even vreesden we dat er geen halers / brengers waren omdat de file tot na de rotonde in Holwerd stond. Wardy was eromheen gereden en ze waren keurig op tijd. Onderling werd besloten om 6 tegen 6 te spelen omdat we zo beiden wat wissels hadden.

De start was weer net als vorige week goed en de tegenstander werd zwaar onder druk gezet. Even later toch een uitbraak van Wardy waarbij keeper Nolan de bal tegenhield. In de counter die volgde stuurde Jesper Mila de diepte in, en in een 1 op 1 duel met de keeper faalde ze niet. 0-1. Twee minuten later kwam Wardy op gelijke hoogte na een knappe actie van de spits. Daarna een aantal kansen voor beide ploegen, waarbij Nolan een belangrijke redding had en Dylan bijna zijn eerste conpetitiedoelpunt maakte. Helaas voor hem (en de rest van de JO9-1) stond de paal in de weg. Voor rust scoorde Stan twee keer met schoten van afstand, waardoor we met 1-3 gingen rusten. Na de rust al vrij snel de 1-4 door Stan via een vrije trap. Daarna ging het spel heen en weer en het scoreverloop ook.  Wardy maakte de 2-4, waarna Stan de 2-5 op het scorebord zette. Wardy maakte de 3-5, waarna Stan de 3-6 scoorde. Het laatste wapenfeit was in de allerlaatste seconde voor Wardy, waardoor de eindstand op 4-6 kwam.
Opnieuw een winstpartij, waarbij er (bij vlagen) ook nog eens goed werd overgespeeld. Nu volgen er voor de Amelander Herfstvakantie twee thuiswedstrijden op rij, dus wie dit team in actie wil zien; 16 september om 11 uur aanwezig op het complex van Geel Wit!