Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Geel Wit 2 is ook in zijn derde wedstrijd zonder puntverlies gebleven, maar gemakkelijk ging het niet tegen Groninger Boys. In het begin van zowel de eerste als de tweede helft liet Geel Wit zich de kaas van het brood eten en keek het tegen een achterstand aan.

Het eerste doelpunt viel al na twee minuten. Vanaf de linkerkant zeilde een bal onhoudbaar voor doelman Menno Molenaar tegen de touwen.

Geleidelijk nam Geel Wit het initiatief over. Lars Molenaar ontfutselde halverwege de eerste helft een tegenstander de bal, omspeelde de keeper en kon het speeltuig in een leeg doel schuiven.

Groninger Boys bleef niet ongevaarlijk en trof zelfs de lat. Even later raakte Menno Molenaar bij een redding geblesseerd, maar gelukkig kon hij verder spelen.

Vlak voor de rust kwam Geel Wit op een verdiende voorsprong. Een voorzet van links belandde bij de tweede paal waar Yannick Kiewied klaar stond om de 2-1 binnen te tikken.

De voorsprong verdween meteen na de rust als sneeuw voor de zon toen Groninger Boys twee keer scoorde. Een vrije schop vanaf de zijlijn belandde over de verbouwereerde Geel Wit-keeper in het doel. Even later was het weer raak toen Menno Molenaar de bal los liet en daarmee een tegenstander de kans bood om er 2-3 van te maken.

Geel Wit moest weer opnieuw beginnen en dat lukte met verve. Uit een hoekschop knikte Lars Molenaar raak: 3-3. Toen de Boys-goalie bij een volgende actie de bal niet kon vasthouden reageerde Yannick Kiewied attent en schoot het leer in het lege doel.

De strijd werd beslist toen Lars Molenaar een bal van achteruit controleerde, de keeper omspeelde en er 5-3 van maakte.