Zilverlaan 10 3A
9743RK
GRONINGEN
tel. 050-5713567

Met 15 man ging Geel Wit 2 op weg naar Groninger Boys. De wedstrijd zou om 11:00 starten maar door een oponthoud bij de sluizen/brug van het Lauwersmeer waren de Amelanders pas om 10:40 op het complex. Na een korte warming up werd om 11:10 gestart. Onder warme omstandigheden, 25 graden en geen wind, ging de wedstrijd van start.

Het Groninger team was op groot aantal gewijzigd ten op zichte van wedstrijd die met 5-3 werd gewonnen. De voertaal was nu niet Gronings en hun keeper was nodig bij eerste sinds aantal wedstrijden, waardoor op toerbeurt een veldspeler op doel staat.

GB moesten vooral hebben snelle balbehandeling welke niet hadden misstaan bij panna knock out van de jubileumdag van Geel Wit. Maar de organisatie was niet top. Ze kwamen er vooral door met snelheid , maar de GW-verdediging stond als rots. GW kwam niet tot kansen in de eerste helft met wat afstandsschoten werd de niet balvaste keeper getest. 0-0 rust.

GW was de iets bovenliggende partij, bij beide partijen werden verse krachten ingebracht. De prima leidende scheidsrechter, stuurde hun wissels wel terug, omdat ze geen scheenbeschermers hadden (lagen nog aan de kant). GB kreeg wel kansen maar de spelers stonden alle keren buitenspel. En Youri moest 1 keer handelde optreden met een terechte gele kaart als gevolg.

Net als GB kreeg GW ook kansen, en 1 achter de doellijn weggeslagen. Scheidsrechter had het niet gezien. Maar in de 88 minuut was het raak, uit een afgeslagen aanval schot Niels vanaf een meter of 16 raak.

De overwinning was binnen, de tweede periodetitel officieus door verlies van concurrent MKV bij Jubbega.
Volgende week bij een punt is de periodetitel binnen en bij een overwinning zeker een derde plek die recht geeft aan deelname aan de nacompetitie.