Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Geel Wit 2 heeft er tegen koploper Heerenveen 2 een spannende wedstrijd van gemaakt, maa kon niet verhinderen dat de bezoekers met de drie punten huiswaarts keerden. De basis voor de zege werd al in de derde minuut gelegd toen Roland Kooiker zijn tegenstander vloerde in het strafschopgebied. Scheidsrechter Jan van Os kon niet anders dan naar de stip wijzen. Van elf meter schoot Heerenveen raak: 0-1.
Heerenveen was de bovenliggende partij, maar kon niet voorkomen dat Geel Wit na ruim een half uur spelen op gelijke hoogte kwam. Lars Molenaar won een duel op een middenveld, zag dat de keeper ver voor zijn doel stond en verschalkte hem van grote afstand: 1-1.
Toch gingen de ervaren bezoekers met een voorsprong de rust in, want ook zij bleken over iemand te beschikken met een afstandsschot. Doelman Menno Molenaar was kansloos.
In de tweede helft hield Geel Wit de druk er op. Een schot van Frank Beijaard werd van de lijn gekeerd, maar ook Heerenveen kreeg kansen. Heerenveen raakte de paal en met een paar fraaie reddingen hield Menno zijn team in de race. In de stand veranderde niets meer, 1-2.