Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Een blik op de ranglijst leerde dat Geel Wit 2 de wedstrijd tegen Jubbega 3 met winst zou moeten kunnen afsluiten. De praktijk kan wel eens anders zijn, dat bleek al na een minuut. Een misverstand in de eilander defensie werd koelbloedig afgestraft. Geel Wit was uit op herstel en liet zich enkele keren voor het doel van Jubbega zien, onder andere met een schot van Richard Kienstra op de lat. Toch moest de thuisclub na ruim 20 minuten een tweede tegentreffer incasseren, een fraaie afstander zeilde over de keeper in het doe.
Het herstel kwam na een half uur spelen, met Lars Molenaar in de hoofdrol. Eerst werd hij onderuit gehaald in het strafschopgebied. Bij de penalty liet hij zich niet van de wijs brengen door het gedrag van de doelman en schoof de bal beheerst binnen. Even later won de spits een luchtduel met de keeper waarna hij de gelijkmaker kon laten aantekenen.
Halverwege de tweede helft stelde Lars Jan Ytsma in staat Geel Wit naar een voorsprong te schieten.  Die voorsprong hield geen stand, want tien minuten voor het einde werd het 3-3. Dit doelpunt werd hevig aangevochten want volgens de Geel-Witspelers zou de doelpuntenmaker de bal uit de handen van keeper Menno Molenaar hebben geslagen. Scheidsrechter Jan van Os wilde daar niets van weten. Hij had een drukke middag, want er vielen niet alleen zes doelpunten, maar ook evenveel kaarten, al was de verdeling iets anders: twee voor Geel Wit, vier voor Jubbega.