Oranje Nassaulaan 21
8448MT
HEERENVEEN
tel. 0513-631360

Geel Wit 2 heeft een spectaculaire overwinning behaald op koploper Heerenveen 2. De doelpunten vielen als rijpe appelen en de teller stopte pas bij 5-7.
Nadat Geel Wit het eerste kansje onbenut liet schoot Heerenveen uit een vrije trap wel raak. Na een klein half uur een uitbraak van Tygo Moll. De keeper kon het alleen stoppen met een handsbal buiten de zestien, de scheidsrechter deed het af met geel.
Vlak voor de rust een snel genomen vrije schop van Geel Wit, de bal kwam bij Lars Molenaar en hij wist er wel raad mee. De vreugde was echter van korte duur want vlak voor de rust kreeg Heerenveen een vrije schop en die werd benut: 2-1.
Vijf minuten na de rust maakte Jan Ytsma gelijk, 2-2. Daarna ging het snel. Heerenveen scoorde 3-2, Marwin Kooiker zorgde gauw daarna voor de gelijkmaker. Heerenveen kwam andermaal op voorsprong toen Jan Ytsma in eigen doel scoorde. Na 66 minuten werd Dylan Molenaaar onderuit gehaald, waarna Lars Molenaar de strafschop benutte, 4-4.
Even later zette Marwin Kooiker Geel Wit voor het eerst op voorsprong. Heerenveen maakte nog gelijk, maar deed constant beklag bij de scheidsrechter. Die was het zat en gaf tweemaal rood wegens praten. Met negen man gaf Heerenveen het uit handen. Yannick Kiewied maakte 5-6 en met een eigen doelpunt werd de eindstand bepaald op 5-7.