Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Na vijf minuten en tien seconden gaf het scorebord de onwaarschijnlijke stand van 0-3 aan. Maar de stand klopte. Drie keer verscheen Friesland voor het doel van Geel Wit en evenzovele malen was het raak.
In de resterende 85 minuten moest een schier overkomelijke achterstand worden weggewerkt. Enige hoop gloorde er weer toen Jan Ytsma een tegentreffer produceerde. Het leek 2-3 te worden toen Djerry Spoelstra een vrije trap vanaf de middellijn er ineens in knalde. Omdat het een inidirecte vrije trap betrof keurde scheidsrechter Jan van Os het doelpunt af. De doelman van de bezoekers gaf later toe dat hij de bal nog aanraakte, gedane zaken nemen echter geen keer. Geel Wit kwam toch dichterbij en weer gebeurde dat uit een vrije schop. De inzet van Tygo Moll werd door een speler van Friesland in eigen doel gewerkt en deze treffer kon dus niet worden geannuleerd.
Kort na de rust bracht Friesland de marge echter weer op twee, zodat Geel Wit opnieuw moest beginnen.
In de tweede helft kwam Geel Wit op koddige wijze aan een derde treffer. De keeper van Friesland wilde uittrappen, Niels Lammerts blokte het schot waarna de bal in het doel rolde.
Verder kwam Geel Wit echter niet zodat een fatale start de nederlaag inluidde tegen de koploper.