Kwekerijleane 2 A
9041ER
BERLTSUM
tel. 0518-461606

De eerste wedstrijd van de 2de fase vandaag, en na twee weken Herfstvakantie was het de hoogste tijd om weer te voetballen. In deze fase veel onbekende tegenstanders, waaronder Berlikum. De bedoelingen van Geel Wit waren meteen duidelijk. Meteen druk op de verdediging en al snel in de wedstrijd pikte Jesse een losse bal op en trapte hem feilloos achter de doelman. Vijf minuten later het mooiste doelpunten van de wedstrijd. Jesper kreeg op het middenveld de bal, legde hem goed klaar en schoot de bal in de kruising. Drie minuten later al de 0-3 van Mila. Geen vuiltje aan de lucht en de leiders dachten aan een makkelijke overwinning. Vlak voor rust echter twee momenten waarin we elkaar in de problemen brachten.  Berlikum profiteerde hier dankbaar van en geheel onnodig maakte ze de 1-3 en 2-3 voor rust.
In de tweede helft begonnen we net als de eerste helft weer goed. Via een mooie individuele acties maakte Stan de 2-4, en een minuut later al kwam een prachtige aanval via Joey, Dylan, Jesse en Mila bij Stan die de 2-5 binnen schoot. Net als het Feyenoord van enkele jaren geleden, kun je als JO9-1 supporter nooit rustig achterover leunen. En inderdaad; twee minuten later was het weer 3-5. En daarna ook nog kansen op de 4-5, maar Nolan werkte hier niet aan mee. Meerdere afstandschoten werden tegengehouden en ook de spits die twee keer alleen op hem afkwam, kreeg de bal niet langs de muur van Nes. Gelukkig begon Mila daarna nog even aan haar moyenne te werken door er twee te maken en had daarmee maar weer eens hattrick te pakken. Of er nog plek is in huize Van der Wal voor de (hattricks gewonnen) wedstrijdballen is maar de vraag. Vlak voor tijd nog een eretreffer voor Berlikum wat de eindstand op 4-7 bracht. Een hele goede tweede helft met mooi voetbal en veel inzet. Nog even werd er gedacht om in de kantine van Berlikum te blijven omdat er Oktoberfest was, maar alleen de leiders vonden dit een goed idee. Meeste stemmen gelden en we hebben daardoor de 12.15 uur boot maar gepakt.
Volgende week de thuiswedstrijd tegen LAC Frisia uit Leeuwarden. De wedstrijd begint om 11.15 uur en iedereen is welkom om de strijders van de JO9-1 aan te moedigen!