Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Na de verliespartij vorige week, was dit niet de kampioenswedstrijd en stond er niets meer op het spel. Blauw Wit '34 was bereid om mee te werken aan het verplaatsen van de wedstrijd naar de middag, zodat een aantal spelers het eind van de ochtend mee konden doen aan de Adventurerun. Met al een paar kilometer in de benen, de afwezigheid van Joey (ziek) en een niet al te fitte Mila (ziek geweest) was het de vraag hoe we weerstand zouden bieden aan Blauw Wit; een ploeg die nog niet had verloren.

De teams waren aan elkaar gewaagd, maar het was de thuisploeg die de score opende. Jesse bereikte met een lange bal Mila die vlak voor de keeper de bal aannam, draaide en de bal in de hoek schoot. Een paar minuten later de 1-1. Zoals wel vaker dit seizoen creëerden we relatief veel kansen, waarbij de paal een paar keer werd geraakt, en soms werd er net te onrustig geschoten. Toch scoorden we nog twee keer voor rust (Mila 2x). De laatste was na een mooie aanval.

Waar de krachten van Geel Wit wat weg vloeiden in tweede helft begon Blauw Wit steeds beter in de wedstrijd te komen. Kort na rust maakten ze de 3-2. Even later maakte Stan nog de 4-2, maar Blauw Wit draaide daarna in enkele minuten de wedstrijd om. Twee doelpunten binnen twee minuten en vijf minuten voor tijd zelfs de 4-5. Toch wist Geel Wit nog wat reserves ergens te vinden, want twee minuten voor tijd scoorde Stan de gelijkmaker. Het had nog mooier kunnen worden, maar het schot van Mila even later werd ternauwernood geblokt. Beide partijen konden achteraf leven met een gelijkspel en dit was een mooie afsluiter van de tweede fase. We trainen nog een keer voor de winterstop in verband met het kersttoernooi en dan hebben we winterstop. Daarna op naar fase 3!