KOLLUMERZWAAG
tel. 0511-443621

verslag en foto's Friese Boys

Na vorige week zaterdag in de zaal te hebben gevoetbald mochten we nu weer aantreden op ons eigen sportpark de Saedkampe.
Vandaag moesten we spelen tegen ‘eilanders’ Geel Wit die, achteraf te horen gekregen van hun trainer, nog weinig hadden verloren. De wedstrijd begon onder leiding van Jac. De Vries om 10.15 en het was Friese Boys wat gelijk hun vastzette en al gauw scoorde door een goede actie van Ismael 1-0, al gauw werd duidelijk dat onze gasten best wel wat konden met de bal en inzicht hadden, maar met hard werken en er ‘bovenop’ zitten kun je ook resultaat halen en dat deden we. Na goed doorzetten was het Yvar die de 2-0 maakte, hierna pakte Geel Wit het goed op en dit resulteerde in een aantal kansen maar door vandaag wederom heel sterk keeperswerk van Pieter Tijs en verdedigingswerk van Alex werd de 0 gehouden en konden we uit een prachtige aanval die begon bij Hidde en via Ismael die verlengde was het Djesley die zorgde dat we met 3-0 de rust ingingen.
2e helft. We startten goed maar Geel Wit ging door met het idee dat het nog niet beslist was en kwamen er een paar keer gevaarlijk uit maar gelukkig resulteerde dit niet in grote kansen en werd het doel schoon gehouden,onze gast speler Simon had er al een wedstrijd op zitten bij de jo9 maar had nog zoveel energie dat hij de 4-0 maakte na een mooie actie, na wat rommeligheid van onze zijde maakte Geel Wit de 4-1 maar was het wederom Simon die gelijk zorgde met een goed schot dat de marge weer 4 was en dit werd ook tevens de eindstand. Een mooi resultaat en vooral hard gewerkt met zijn allen. Tevreden coaches Wietse en Ilian ⚽️⚽️⚽️