Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Geel Wit JO19 is kampioen geworden van de tweede fase. Met dank aan Anjum, dat bereid was voor de beslissende wedstrijd naar Ameland te komen en de sneldienst te pakken. Geel Wit won met 4-0 en ging met die score SC Berlikum voorbij. Geel Wit en Berlikum hebben evenveel punten, maar Geel Wit heeft een wedstrijd minder gespeeld en een beter doelsaldo.
De jo-19 van GeelvWit kon nog steeds fasekampioen worden. Op 1 wedstrijd na hadden we alles gewonnen maar wel met 2 wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie,  door het slechte weer in december kon er niet meer worden gevoetbald,  en zagen we het kampioenschap bijna aan ons voorbij glippen, gelukkig kwam vv Anjum hun sportieve plicht na en alsnog kon de wedstrijd worden gespeeld op 13 Januari. De wedstrijd begon al om 10 uur, met veel publiek floot Jan van Os stipt op tijd af. de mannen van Geel Wit stonden op scherp en kwamen goed uit de startblokken, maar Anjum gaf zich niet zomaar gewonnen en gaf goed tegengas , na 21 minuten werd er gescoord, door een mooie solo van Roan Verbrugge lag de bal in het net, een opluchting want we moesten met 2 goals verschil winnen. Vlak voor de rust scoorde Joran Oevering nog en zo gingen we de kleedkamer in met een 2-0 voorsprong. Leider Christian bleef de mannen op scherp houden, in de tweede helft. Na 10 minuten kregen we een terechte strafschop, Rick Oud wist deze te benutten. Door nog een splijtende pas van Rutger van der Velde op Rick , die hem keurig afrondde was de wedstrijd gespeeld, 4-0 was de stand op het scorebord. Geel Wit moest het een tijdje met tien man doen omdat Sander Hoomoedt geel kreeg, maar dat deerde het team niet, de stand bleef onveranderd, zodat de bloemen en het kampioensspandoek tevoorschijn konden worden gehaald.Toch nog fase kampioen ! Mede Dankzij vv Anjum die toch nog de moeite namen om naar het eiland af te reizen.
JO19 begint volgende week aan de derde fase. Dat gebeurt weer in de eerste klasse. Daarin werd ook in de eerste fase gespeeld, toen eindigde Geel Wit in de onderste regionen. De tweede fase, die werd afgewerkt in de tweede klasse, werd besloten met het kampioenschap en nu gaat JO19 het weer proberen in de eerste klasse.