Sportpaad 1
9111HV
BURDAARD
tel. 0519-332664

De laatste fase van de derde fase en de voorgaande wedstrijden waren allemaal gewonnen. Het was dus de kampioenswedstrijd en enige spanning op de heenreis was voelbaar. Iedereen was erg rustig en wat dat betreft zou de leiding elke week wel een kampioenswedstrijd willen spelen. De tegenstander, FC Birdaard is een tegenstander waar we vaak erg veel moeite mee hebben. Er zitten veel goede voetballers bij en we hebben vaak moeite met het rubberen kunstgrasveld dat erg snel is. Het onderlinge resultaat was in evenwicht (1x winst, 1x gelijk en 1 x verlies) en het was dus allerminst onzeker of we als winnaar van het veld zouden lopen. De trainer van Birdaard werkte gelukkig mee aan het eerder beginnen, zodat we eventueel bij winst nog wat tijd hadden om het te vieren.

Vlak na de start kwamen we echter al snel op achterstand. Een corner bleef hangen tussen de benen van Stan en de spits van Birdaard was er als de kippen bij om haar eerste van het seizoen binnen te punteren, 1-0. Geel Wit combineerde wel redelijk maar de verdediging van Birdaard stond goed en zat er fel bovenop. Het lukte dus slecht om een schot te lossen en om die reden beproefde Jesper zijn geluk maar eens van afstand. Zijn afstandsschot vloog over de keeper in het doel, 1-1 na 10 minuten. Drie minuten later probeerde Jesper het weer en met wat geluk belandde ook dit schot achter de keeper van Birdaard. De bal werd onderweg van richting veranderd en de doelman had dus ook geen enkele kans. Voor rust nog enkele kansen, onder andere voor Jesse en Mila, maar deze schoten gingen net naast.

In de tweede helft de wind diagonaal tegen en dus extra lastig om de bal weg te krijgen. Toch schoten we goed uit de startblokken. Meteen na rust een goede combinatie via Mila, Stan en Jesse, waarbij Jesse de bal in het doel schoot, 1-3.
Vijf minuten later de 1-4 door Mila na opnieuw een mooie aanval. Daarna kansen op de 1-5 en voorzichtig kwam er een glimlach op de gezichten van de leiders. De tank begon echter wat leeg te raken bij Geel Wit en Birdaard begon juist gas te geven. Nolan redde een paar fantastische ballen. Eerst met zijn voet en daarna via de vingertoppen en de paal. Vijf minuten voor tijd toch de 2-4. Ralph hielp Nolan door een lange bal weg te slaan, maar omdat er maar één van beiden een keepershirt aan had, kon de scheidsrechter niet anders dan een penalty toe te wijzen. De specialist van Birdaard ramde de bal in de kruising en Nolan was dan ook kansloos. 2 minuten later de 3-4 nadat de bal via wat benen in de hoek van het doel rolde. De glimlach veranderde in bezorgde gezichten, het zal toch niet... De laaste minuten nog een grote kans voor Birdaard die gelukkig voor Geel Wit net naast het doel vloog.

Na het laatste fluitsignaal was het feest op het veld! KAMPIOENEN!!! Na een droogte van 294 dagen was daar opnieuw een kampioenschap. Nadat de technische staf was bekomen van de spanning konden ook zij het feestje meevieren. Met als kers op de taart nog een bezoekje aan McDonald's. Een supermooi eind van de derde fase!