Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Op een frisse maar zonnige dag in maart werd op het sportcomplex van Geel Wit de vijfde wedstrijd van de 3de fase afgewerkt. Tot nu toe heeft de JO9-1 nog geen punten laten liggen, en moet nog twee finales spelen om het kampioenschap binnen te halen, beginnend met Dokkum. We hebben al verscheidene wedstrijden tegen Dokkum gespeeld en elke keer zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Het onderlinge doelsaldo (27-17) is weliswaar in het voordeel van Geel Wit, de laatste wedstrijd werd gewonnen door Dokkum (4-6). Geel Wit kon zich dus maar klaarmaken.

Geel Wit startte goed aan de wedstrijd en al snel werd een 1-0 na een knappe dropkick van goalgetter Mila. Daarna echter een feller Dokkum en een slordig Geel Wit. Geel Wit leverde de ballen continu was erg onrustig aan de bal en voetballend was het één van onze mindere eerste helften van dit seizoen. Dokkum profiteerde hier optimaal van en scoorde snel de 1-1, kort daarna de 1-2 en na een minuut of vijf ook nog de 1-3. De enige mooie aanval van Geel Wit de eerste helft werd gelukkig beloond met een doelpunt van Jesper. Even leek het erop dat we met een 2-3 stand gingen rusten, maar in de laatste seconden van de eerste helft sloeg Dokkum nog eens toe vanuit een corner, 2-4.

Tijdens de rust een chagrijnige staf. Immers, er werd slecht overgespeeld, we gaven makkelijk doelpunten weg en vergooiden hiermee onze kansen voor de titel. De donderspeech leek effect te sorteren, want direct na de aftrap vlogen de jongens en dame in het geel en wit er boven op. En dit zorgde al heel snel in de aansluitingstreffer door Mila. Een minuut later was het al gelijk door een doelpunt van Jesse. Dokkum had last van de druk van Geel Wit en de oostenwind en kwam er nog weinig aan te pas. Na enkele kansjes die er niet in gingen was het Mila die Geel Wit weer op voorsprong zette. Een paar minuten tijd de beslissing door Jesper die vanuit een corner de bal bij de tweede paal binnenschoot, 6-4.
Daarna bijna een wereldgoal voor Dokkum; een voorzet vanaf de zijkant kwam bij de spits en zijn omhaal zeilde rakelings over de kruising. Kort daarna volgde het eindsignaal en kon liep Geel Wit toch nog met drie punten van het veld. Wederom een mooie kraker tegen het goede team van Dokkum.

Volgende week de kampioenswedstrijd tegen Birdaard, die met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook alles heeft gewonnen.  Volgende week dus nog een finale en laten we hopen dat we ook die over de streep trekken!