Noordwal 25
9164KJ
BUREN FR
tel. 0519-542537

Omdat de afgelopen uitwedstrijd tegen Frisia was afgelast, vandaag de eerste wedstrijd van de 3de fase. Met een strak blauwe lucht, een aangenaam zonnetje en weinig wind leek het wel voorjaar. En dat is ook wel eens fijn voor het hondstrouwe JO9-1 publiek dat elke keer weer in groten getale de ploeg aanmoedigt. Ook de tegenstander had veel publiek meegenomen en een ieder zou getrakteerd worden op een voetbalfeest.

Geel Wit heeft een patent op scherp starten en ook nu stond het binnen 1 minuut al 1-0. Een snelle combinatie kwam via Jesse en Mila bij Stan en die schoot beheerst binnen. Een minuut later al 2-0 nadat Jesse de bal van een meter of 20 onderkant lat in het doel pegelde! Een minuut later de 2-1. Aan de zijkant zou de bal over de zijlijn zijn geweest maar de scheids (tevens schrijver van dit stukje tekst) zag het niet goed, liet doorspelen en de daarop volgende voorzet verdween in de lange hoek buiten het bereik van Nolan. Gelukkig was de PSV-mentaliteit ver te zoeken en accepteerden de spelers van Geel Wit (na wat gemor) het doelpunt. In de 7de minuut weer een gat van 2 nadat wederom Jesse de bal in het doel schoot nadat de keeper de inzet van Mila nog wel kon keren.
Daarna twee ongelukkige momenten aan Geel Wit-zijde. Eerst een doeltrap die opgepikt werd door een tegenstander en direct werd ingeschoten, en daarna een terugspeelbal naar de tegenstander in plaats van iemand in het geel. Een minuut voor rust toch weer de voorsprong, door een doelpunt van Stan, 4-3 bij rust.

Tevreden trainers in de rust, omdat er goed werd gecombineerd en er werd overgespeeld naar iemand die er beter voor stond. Na rust wederom meteen een aantal doelpunten, echter nu voor de Zwaluwen. Ze kwamen een aantal keer goed door over de rechter vleugel en wisten steeds de vrije man bij de tweede paal te vinden. Jesse maakte tussentijds ook nog een goal, maar na 5 minuten in de 2de helft stonden we 5-6 achter. Tijdens de time-out na 10 minuten konden de trainers nog enkele tactische aanwijzingen en een motivatiespeech geven. En dit hielp! In de 11de minuut van de tweede helft maakte Mila de 6-6 door de bal via de paal binnen te schieten. Stan maakte 3 minuten voor tijd de 7-6, Jesse de 8-6 en in de laatste minuut maakte Stan ook nog de 9-6.

Een mooie wedstrijd met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren, maar waarbij Geel Wit aan het langste eind trok. Volgende week de uitwedstrijd tegen Wykels Hallum. Tegen dit team wonnen we in de vorige fase in de laatste seconde met 6-7 na een achterstand van 5-1. Ze zullen dus gebrand zijn op revanche. Het wordt vast een mooie wedstrijd!